Közélet

Vizsgálódnak Stallone nemierőszak-ügyében

A Los Angeles-i kerületi ügyészség vizsgálja az amerikai filmsztár kilencvenes évekbeli nemierőszak-ügyét – értesült a The Hollywood Reporter.

A Santa Monica-i rendőrség szerdán adta át az ügyet a Los Angeles-i kerületi ügyész irodájának, amely megvizsgálja a Stallone ellen felmerült szexuális bűncselekmény vádját – mondta el Greg Riesling ügyészségi szóvivő. A filmsztárt még decemberben vádolta meg egy nő szexuális erőszakkal, a feljelentést a Santa Monica-i rendőrség vette fel. A történtek az 1990-es évekre nyúlnak vissza, így az ügy már kívül esik a kaliforniai elévülési időn. A színész ügyvédje útján tagadta az ellene felmerült vádat.

A Los Angeles-i kerületi ügyészség vizsgálja Sylvester Stallone amerikai filmsztár kilencvenes évekbeli nemierőszak-ügyét
Fotó: Photo by Bastiaan Slabbers/NurPhoto

Tavaly novemberben már egy másik szexuális erőszakkal kapcsolatos ügy is felmerült a Stallone ellen. Ekkor több lap megírta, köztük a The Daily Mail, hogy 1986 júliusában egy 16 éves lány tett bejelentést a Las Vegas-i rendőrségen, amelyben azt állította, hogy Sylvester Stallone és testőre, Michael de Luca megerőszakolta őt a Las Vegas Hilton hotelben.

Az ügyet azonban ejtették, mivel a lány végül nem volt hajlandó feljelentést tenni ellenük.

A Las Vegas-i rendőrség nem tudta igazolni, hogy valaha felvettek volna ilyen feljelentést, arra hivatkoztak, hogy az állítólagos ügy óta túl sok idő telt el. Stallone ezt a nyolcvanas évekbeli vádat is tagadta.

A The Hollywood Reporter a friss fejleményekkel kapcsolatban még nem tudta elérni a sztár jogi képviselőjét.

Nem csak Stallone az egyedüli „szexuális ragadozó”

Ahogyan arról a Világgazdaság is beszámolt, múlthéten kerítettek sort Harvey Weinstein nemi erőszakkal és szexuális bántalmazással vádolt producer perére a manhattani legfelső bíróság előtt. A 66 éves filmproducer május 25-én adta fel magát a New Yorki rendőrségen, de még aznap egymillió dollár óvadék ellenében szabadon engedték. Jelenleg is elektronikus nyomkövetőt kell viselnie és nem hagyhatja el New York és Connecticut államot.

 

Sylvester Stallone Ügyészség szexuális zaklatás
Kapcsolódó cikkek