Közélet

Új modellekkel jelentkezik a TAG Heuer

Vintage stílusú kronográfokat mutat be a svájci TAG Heuer. Az ikonikus óragyártó nevéhez fűződik a szintén a napokban piacra dobott, gyémántokkal és arannyal díszített okosóra is.

Két új modellt dob piacra a svájci TAG Heuer. Az 1860-ban alapított óragyártó Carrera kollekciója idén ünnepli 55. évfordulóját, a cég ebből az alkalomból mutat be két új szériát.

1963-as megjelenése óta ez a modell egyet jelent az autóversenyek időmérésével. Számtalan legendás pilóta választotta pályafutása során a Heuer Carrera kronográfot

– olvasható a cég sajtóközleményében. A TAG Heuer két új, elegáns, vintage stílus ihlette Carrera Calibre 16 kronográfot mutat be.

A 41 milliméter átmérőjű órák közül a fekete változat fekete bőrszíjjal, a kék változat pedig fémszíjjal kapható. A piros szín alkalmazása, a színek megjelenítése, a kontrasztok és a számlálók helyzete egyértelműen az autósportra utal.

Fotó: TAG HEUER

Az óramanufaktúrát Edouard Heuer alapította 1860-ban, és már kezdettől innovatív és precíz óraszerkezeteiről volt ismert. A sporttal is régóta összefonódik a cég tevékenysége: az 1880-as évekre különböző sportesemények meghatározó elemévé váltak az órái, amelyeket már az antwerpeni, a párizsi és az amszterdami olimpián is használták. Tag Heuer néven 1985-től működik a cég, amikor a korábbi Heuer és a TAG Group egyesült.

A cég szintén a napokban mutatta be a világ valószínűleg legdrágább okosóráját: a Forbes magazin szerint a TAG Heuer a már korábban megalkotott Connected Modular modellt turbózta fel, nem is akárhogyan: a technikailag is topkategóriás órát arannyal és gyémántokkal díszítve gondolta újra.

Egy TAG Heuer 45 Connected Modular Full Diamond a magazin szerint 180 ezer dollárba (csaknem 50 millió forintba) kerül.

Tag Heur óra
Kapcsolódó cikkek