Közélet

Robbanás rázta meg az orosz titkosszolgálat épületét

Robbanás történt szerdán az orosz Szövetségi Biztonsági Szolgálat (FSZB) arhangelszki székházának bejáratánál. A támadást terrorcselekménynek minősítette az orosz Nyomozó Hatóság.

Robbantást követtek el az orosz Szövetségi Biztonsági Szolgálat (FSZB) arhangelszki székházában – közölte kedden Igor Orlov, Arhangelszk megye kormányzója.

A házi készítésű robbanószerkezetet egy 17 éves helyi lakos vitte be aznap az épületbe, és hozta ott működésbe. A detonáció okozta sérülésekbe a merénylő belehalt, az FSZB három alkalmazottját pedig kórházba kellett szállítani.

Azonosítatlan robbanószerkezettel elkövetett bűncselekmény történt

– jelentette ki a kormányzó. Orlov elmondta, hogy vizsgálat indult a merénylet indítékának és a bomba típusának megállapítására.

Az orosz Nemzeti Terrorelhárító Bizottság azt közölte, hogy az első információk szerint

az életét vesztő személy egy még azonosítatlan tárgyat vett elő a táskájából, amely a kezében felrobbant.

Orosz hírügynökségek névtelenül nyilatkozó forrásokra annyit közöltek, hogy a halott nem volt az FSZB munkatársa.

A biztonsági szolgálat megyei székházát kiürítették. Arhangelszk csomópontjain rendkívüli biztonsági intézkedéseket léptettek életbe.

Terrortámadásról lehet szó

Terrortámadásnak minősítette a Szövetségi Biztonsági Szolgálat (FSZB) arhangelszki székházában elkövetett robbantásos támadást szerdán a kiemelt bűnügyekben eljáró orosz Nyomozó Bizottság (SZK).

Az SZK terrorcselekmény és tiltott lőszerbirtoklás címén indított vizsgálatot.

Oroszország robbanás Szövetségi Biztonsági Szolgálat
Kapcsolódó cikkek