Közélet

Trump legszívesebben a lányát nevezné ki ENSZ-nagykövetnek

Donald Trump arról beszélt, hogy lánya, Ivanka Trump hihetetlenül jó követ lenne.

Nikki Haley amerikai ENSZ nagykövet keddi váratlan lemondása sokakat meglepett, a sajtó szerint a hír sokkolta a kormányzat külpolitikával foglalkozó politikusait.

Jelenleg csak találgatások vannak, hogy ki lehet Haley utódja, fehér házi pletykák szerint még akár az elnök lánya is betöltheti a nagyköveti pozíciót – írja az Independent.

Ivanka Trump
Fotó: AFP

Újságírók az ügyben megkérdezték Trumpot is, aki szerint

Ivankánál jobb jelölt a világon nincs, de ettől ez még nem jelenti azt, hogy ő lenne az utód, mert tudja, hogy ezért is csak nepotizmussal vádolnák

– nyilatkozta az elnök.

Ivanka Trump a Twitteren reagált apja felvetésére: többek közt azt írta, hogy biztos benne, hogy az elnök remek embert fog kijelölni Haley helyére, és hogy ez nem ő lesz.

https://twitter.com/IvankaTrump/status/1049773378167590912

Haley korábban azt mondta, hogy az elnök lánya és férje, Jared Kushner is értékes munkát végez Trump környezetében, aminek köszönhetően „az ország jobb hellyé vált”.

Nikki Haley, Dél-Karolina egykori kormányzója a szenátusban 96 igen szavazattal, négy ellenében kapta meg az ENSZ nagyköveti pozicióját. Trump a nagykövete visszalépés hírére azt is mondta, reméli, hogy majd más minőségében, de Haley hamarosan visszatér az adminisztrációba.

Donald Trump Nikki Haley Ivanka Trump
Kapcsolódó cikkek