Közélet

Visszavonta a kormányhivatal a ferihegyi parkolóház építési engedélyét

Budapest Főváros Kormányhivatal visszavonta a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér új parkolóházának építési engedélyét, a repteret üzemeltető Budapest Airport így felfüggesztette a munkálatokat.

A kormányhivatal.hu oldalon olvasható tájékoztatás szerint a fellebbezés benyújtásának a döntés végrehajtására nincs halasztó hatálya.

A Budapest Airport, a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér üzemeltetője közölte, a társaság a Fővárosi Kormányhivatal döntésének megfelelően felfüggesztette a 2. Terminál melletti parkolóház építését.

Fotó: Budapest Airport

A Budapest Airport a beruházáshoz minden előírást maradéktalanul betartva szerzett jogerős építési engedélyt 2018. márciusában, amelyet a kormányhivatal most az eljárás folyamatában felmerült hatósági hiba (egy hiányzó szakhatósági jóváhagyás) miatt felfüggesztett.

Az eljárási hiba orvoslásában a BA minden támogatást megad az illetékes hivataloknak.

A Budapest Airport bízik benne, hogy az eljárási hiba kiküszöbölése után folytatódhat az utasok érdekeit szolgáló parkolóház építése, amelyet a tervek szerint 2020. második negyedévében vehet birtokba az utazóközönség – írták.

Ferihegy parkolóház Budapest Airport
Kapcsolódó cikkek