Közélet

A magyar hatóságok kihallgattak egy gyanúsítottat a veronai baleset ügyében

Foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés gyanújával hallgattak ki a magyar hatóságok egy személyt.

Foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés gyanújával hallgattak ki egy személyt a két évvel ezelőtt történt veronai buszbalesettel kapcsolatban – írja a 24.hu.

A lap megkeresésére a rendőrség közölte: a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda munkatársai 2018. december 14-én hallgatták ki a meg nem nevezett gyanúsítottat.

Fotó: AFP

A 17 halálos áldozattal járó baleset ügyében az olasz ügyészség már öt vádlottat is megnevezett, a magyar nyomozásnak viszont eddig gyanúsítottja sem volt.

A folyamatban lévő nyomozás érdekeire való tekintettel az üggyel kapcsolatban további információt a rendőrség nem ad – tették hozzá.

2018 januártól szigorodtak az iskolai buszos kirándulásokra vonatkozó szabályok, amelynek célja, hogy a lehető legbiztonságosabbá tegyék a programokat. A legfontosabb változások között szerepel, hogy az óvodák, iskolák csak olyan társasággal köthetnek szerződést, amely 13 évesnél fiatalabb autóbusszal vállalja a diákokat szállítását, valamint a cégnek garantálnia kell, hogy a sofőr nem szenved alvászavarban. Ezen kívül fontos változás, hogy külföldi iskolai utazások során éjszaka 11 és hajnali 4 óra között ezek a buszok nem közlekedhetnek, és a sofőrnek is biztosítani kell a megfelelő pihenést, tehát ez az idő nem tölthető a járműben.

 

veronai buszbaleset buszbaleset
Kapcsolódó cikkek