Közélet

Catherine Deneuve 900 ezer euróért vált meg a ruháitól

A francia színésznő azért vált meg pazar ruhatárától, mert eladta normandiai házát, ahol évtizedeken át tárolta régi darabjait.

Több mint 900 ezer euróért kelt el Catherine Deneuve mintegy 130 ruhája, amelyeket Yves Saint Laurent néhai francia divattervező egykoron a francia színésznőnek tervezett.

A Christie's aukciósház csütörtök esti párizsi árverésén elkelt ruhák között volt az a gyöngyökkel díszített ruha, amelyet Deneuve akkor viselt, amikor 1969-ben először találkozott Alfred Hitchcockkal, valamint az az arany színű estélyi ruha is, amely az egyik Oscar-díjátadóra készült.

Catherine Deneuve francia színésznő
Fotó: Behrouz Mehri/AFP

Yves Saint Laurent több mint negyven éven át öltöztette a francia színésznőt. A ruhák „egy tehetséges ember kreációi”. „Csak azért dolgozott, hogy a legszebbekké tegye a nőket” – mondta Deneuve barátjáról.

A francia színésznő azért vált meg pazar ruhatárától, mert eladta normandiai házát, ahol évtizedeken át tárolta régi darabjait. Azt még nem közölte, mire fogják felhasználni az aukción befolyt összeget.

A színésznő Yves Saint Laurent-ruhatárának egy másik részét, mintegy 170 darabot elsősorban kiegészítőket, interneten árverezik el január 30-áig.

divat Catherine Deneuve Yves Saint Laurent
Kapcsolódó cikkek