Közélet

Még várni kell a nyugdíjak postai kifizetéséig

A Magyar Posta 2018-ban havonta átlagosan 1,182 millió megbízást kapott a nyugdíjak, illetve nyugdíjszerű ellátások kézbesítésére.

A Magyar Posta az előre meghatározott időpontban, 2019. január 16-tól kezdi meg a nyugdíjak postai kézbesítését országszerte – közölte a társaság.

A közleményben hangsúlyozzák, a kézbesítés a megszokott rendben történik, 12 munkanapon keresztül, január 31-ig zajlik. A Magyar Posta közlése szerint az érintettek tavaly novemberben megkapták a személyre szabott nyugdíjnaptárjukban, ebben egész évre látják havi bontásban, melyik napon viszi a nyugdíjat a postás.

Fotó: Új Néplap/Illyés Csaba

A nyugdíjak és nyugdíjszerű ellátások jelentős részét készpénzben, postai kézbesítéssel fizeti az állam az érintettek számára.

A Magyar Posta 2018-ban havonta átlagosan 1,182 millió megbízást kapott a nyugdíjak, illetve nyugdíjszerű ellátások kézbesítésére

– írja közleményében a társaság.

A Magyar Államkincstár (MÁK) pénteken közzétette a dátumokat, hogy mikor folyósítják a nyugdíjakat. Ehhez képest viszont

sokan arról panaszkodtak, hogy nem érkezett meg hozzájuk a nekik járó juttatás.

A péntek napközbeni fennforgás után estére mindenkihez megérkezett a járandósága. Továbbá dokumentumukban közölte a kincstár: amennyiben a nyugdíjat postai úton kézbesítik, akkor a nyugdíjas az úgynevezett postai kifizetési naptárban – amelyet a Magyar Posta Zrt. juttat el a tárgyévet megelőzően az érintettnek – meghatározott napon jut hozzá az ellátásához.

nyugdíj Magyar Posta
Kapcsolódó cikkek