Közélet

A kukaholding a számlák szintjén megszünteti a káoszt

A minisztérium szerint a hátralék döntő részének feldolgozása már az elmúlt év végén megtörtént, amikor két és fél millió számlalevelet küldött ki a kukaholding.

Hamarosan negyedévente és csak egy számlát kapnak az ügyfelek az NHKV-tól, miután a társaság március végéig szinte teljesen ledolgozza az elmaradásokat – írja a Magyar Nemzet.

Március végéig – néhány kisebb település kivételével – minden fennmaradt 2017-es és 2018-as számlát kiküld az ügyfeleknek az NHKV Nemzeti Hulladékgazdálkodási Koordináló és Vagyonkezelő Zrt.

– tájékoztatta a lapot a nemzeti kezeléséért felelős tárca nélküli miniszter sajtóosztálya.

Hozzátették: a hátralék döntő részének feldolgozása már az elmúlt év végén megtörtént, amikor két és fél millió számlalevelet küldött ki a köznyelvben kukaholdingnak nevezett társaság.

A fizetési felszólítások összesen mintegy 21 milliárd forintról szóltak, és eddig körülbelül 3800-an éltek a kedvezményes és egyszerűsített eljárással igénybe vehető részletfizetési lehetőséggel.

Fotó: MTI/Kallos Bea

Az NHKV eközben értékesíti azokat a vagyonelemeket, amelyek a hulladékról szóló törvény alapján a tulajdonába kerültek. A társaság az értékesítés legegyszerűbb, költséghatékony formáját, az árverezést választotta, az eljárás 2018-ban közel három és fél milliárd forint bevételt eredményezett a holdingnak.

Miután a közelmúltban Pankucsi Zoltán lett a cég igazgatósági elnöke, további lényegi személyi változás nem várható. A vállalat új szervezeti és működési szabályzatának kialakítása még tart, valamint a tavalyi évről szóló pénzügyi beszámoló elkészítése is – közölték a lap kérdéseire.

kukaholding NHKV Nemzeti Hulladékgazdálkodási Koordináló és Vagyonkezelő Zrt.
Kapcsolódó cikkek