BUX 43,099.47
+0.28%
BUMIX 3,809.92
-0.08%
CETOP20 1,820.32
+0.18%
OTP 9,216
+2.51%
KPACK 3,100
0.00%
0.00%
0.00%
-1.43%
+3.69%
ZWACK 17,350
-0.29%
0.00%
ANY 1,540
-0.96%
RABA 1,170
+2.63%
-0.98%
+2.19%
+1.35%
0.00%
OPUS 151.8
+1.20%
+5.26%
-0.26%
0.00%
0.00%
OTT1 149.2
0.00%
-0.45%
MOL 2,810
-1.82%
-0.52%
ALTEO 3,000
0.00%
0.00%
-0.22%
0.00%
0.00%
-1.07%
MKB 1,972
0.00%
0.00%
+0.17%
0.00%
0.00%
SunDell 45,600
0.00%
+1.01%
0.00%
-0.52%
-9.40%
-1.11%
-1.33%
GOPD 12,400
0.00%
OXOTH 3,280
-6.29%
0.00%
NAP 1,230
0.00%
0.00%
-5.35%
Forrás
RND Solutions
Közélet

A paprika, a sercli, és a sörkultúra az idei Gourmet Fesztivál témája

Több mint ötven étterem fogásaival – köztük Michelin-csillagos konyhák ételeivel – találkozhat a közönség május 16. és 19. között a Millenáris parkban a 9. OTP Gourmet Fesztiválon, melynek idei kiemelt témái a paprika, a sercli és a sör lesznek.

A rendezvény célja megmutatni, hol tartanak azok a szereplők, akik ma Magyarországon a csúcsot képviselik: legyen szó akár fine dining éttermekről, bisztrókról vagy minőségi termelőkről – hangsúlyozta az eseménysorozat hétfői budapesti sajtótájékoztatóján a Gourmet fesztivál alapítója.

Gerendai Károly szerint a Gourmet mára hasonló jelentőséggel bír műfajában, mint a Sziget a zenei fesztiválok között.

Nemes Richárd főszervező hozzátette, néhány éve minden Gourmet fesztiválra speciális tematikát is meghirdetnek. A kiemelt fogások után az utóbbi időben egyes alapanyagok kerülnek fókuszba:

idén a magyar konyha egyik legfontosabb fűszere, a paprika, a sercli, azaz kenyérvég, valamint a hazai kézműves sörkultúra.

Fotó: Major Kata / Gourmet fesztivál/Rockstar Photographers

A Gourmet nemcsak Magyarország gasztronómiai kínálatának legjavából nyújt ízelítőt, de mára a térség legjelentősebb gasztrofesztiváljává vált, ezúttal pedig Közép-Európán túl Moszkvából és Szöulból is érkeznek sztárséfek – számolt be.

Exkluzív vacsorát ad az egyik legizgalmasabb osztrák séfként számontartott, két Michelin-csillagos Konstantin Filippou, bemutatkozik a moszkvai Twin Gardens konyháját irányító testvérpár, Iván és Szergej Berezuckij, a szöuli Michelin-csillagos Li Dzsong Guk pedig autentikus koreai ebédet főz.

Bemutatkozik a nem champagne-i klasszikus érlelésű pezsgők egyik legjobbja, a trentinói Ferrari, melynek italaihoz Széll Tamás és Szulló Szabina álmodnak meg fogásokat.

A látogatók átfogó képet kaphatnak a hazai kézművessör-felhozatalról, de klasszikus cseh és belga söröket is találhatnak, a hagyományosan kiállító magyar borászatok, pezsgőházak és pálinkafőzdék mellett.

Újdonság lesz idén a Paprika Pop Up helyszín, ahol három napon át három séf – Tinusz Gábor, Bíró Lajos és Mészáros Ádám készít bográcsos ételeket.

A 14 éven aluliakat három helyszínen várja játszóház és ingyenes programok, de a belépésért sem kell fizetniük.

A rendezvény részletes programja a www.gourmetfesztival.hu honlapon érhető el.

Értesüljön a gazdasági hírekről első kézből! Iratkozzon fel hírlevelünkre!
Kapcsolódó cikkek