BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Farkascsempészeket füleltek le a finn hatóságok

Farkasokat csempésztek Finnországba Oroszországból, hogy ott kutyákkal keresztezzék őket, és a hibrid kölyköket állattartóknak adják el, illetve továbbszaporítsák őket.

Oroszországból csempésztek farkasokat Finnországba, hogy később kutyákkal keresztezzék a ragadozókat. A finn rendőrség állatvédelmi ügyosztálya nyolc személyt gyanúsít az állatvédelmi törvények megsértésével, várhatóan nyáron állítják bíróság elé őket.

Finnországban 2016 óta törvény tiltja farkasok és kutya-farkas keverék állatok bevitelét, tenyésztését és árusítását.

Fotó: Christophe Perelle / Biosphoto

Az Yle finn közrádió jelentése szerint a gyanúsítottak 2016 júniusa és 2019 januárja között, főleg dél-finnországi és az orosz határhoz közeli településeken négy farkast vittek be és helyeztek el az első számú gyanúsított birtokán, ahol 64 állatot találtak, köztük hibrideket. A vizsgálat alatt 30 állatot elaltattak.

A farkas és a kutya keresztezéséből született állatok első négy generációjának egyedeit tekintik keveréknek.

A helsinki rendőrségen tavaly ősszel állítottak fel külön osztályt az állatvédelemmel kapcsolatos bűncselekmények üldözésére.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.