Farkas

Brüsszeli tempó: Von der Leyen egyetlen lova többet ér a magyar gazdák állatainál

A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara elnöke szerint évek óta hangoztatják, hogy a borsodi és a zempléni gazdák haszonállatait pusztítják a farkasok, mégsem tett semmit az Európai Bizottság.
2023.01.10 Olvasási idő:

Farkasvakság: Von der Leyen az állatokon állna bosszút Dolly haláláért

Az Európai Bizottság elnöke a tragédia után személyesen lobbizott a farkasok védelméről szóló törvény enyhítéséért.
2023.01.06 Olvasási idő:

Farkasok tépázzák a borsodi haszonállat-állományt

A helyiek attól tartanak, hogy később emberre is támadhatnak, mert nincs vadászati nyomás alatt az állomány. Mivel a farkas védett állat.
2021.05.28 Olvasási idő:

Farkascsempészeket füleltek le a finn hatóságok

Farkasokat csempésztek Finnországba Oroszországból, hogy ott kutyákkal keresztezzék őket, és a hibrid kölyköket állattartóknak adják el.
2019.06.26 Olvasási idő:

32 ezer éves farkasfejet találtak Szibériában

A megtalált fej mérete nagyjából egy mostani farkas testmérete felének felel meg, az állat agya és fogai ráadásul sértetlenek maradt. (Képek)
2019.06.14 Olvasási idő:

Emberi felelőtlenség miatt az emberiséget éri veszteség

Megrázó képek járták be a sajtót a héten és egy hír: a cincinnati állatkertben lelőtték Harambét, a 17 éves hím gorillát, hogy így mentsék meg a kifutóját övező vizesárokba zuhant négyéves kisfiút. Az emberiség elveszített egy veszélyeztetett ezüsthátú nyugati síkvidéki gorillát és megnyert egy emberéletet. No meg a tapasztalatot: a kihalófélben lévő populációk még az állatkertekben sincsenek biztonságban az emberi felelőtlenségtől.
2016.06.05 Olvasási idő:

Orbán: Aki mentegeti a farkast, elárulja a bárányokat

Orbán Viktor szerint egy diktatúra soha és semmilyen vonatkozásban nem lehet jobb egy adott emberi közösség számára, mint a szabadságra épülő demokrácia rendje - idézi az inforadio.hu a Fidesz elnökének a határnyitás 20. évfordulójának alkalmából, a Konrad Adenauer Alapítvány által rendezett budapesti konferencián elmondott beszédét.
2009.09.11 Olvasási idő:

Törvényt sértettek a farkasok Svájcban – Vérdíjat tűztek ki rájuk

A vadászoknak hatvan napjuk van arra, hogy kilőjék azt a három farkast, amelyik a kelleténél több birkát ölet meg. Svájcban törvénnyel szabályozzák, hogy a ragadozók mennyi prédát ejthetnek.
2009.08.28 Olvasási idő:

A PSZÁF-vezér lemondott a Magyar Telekomban vállalt tisztségeiről

Farkas Ádám, a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyeletének élére történt kinevezésével összefüggésben lemondott a Magyar Telekomban vállalt tisztségeiről - közölte a távközlési vállalat a Budapesti Értéktőzsde honlapján kedden.
2009.07.28 Olvasási idő:

PSZÁF: Még messze van a pénzügyi válság vége

A PSZÁF hétfőn megválasztott új vezetője szerint még messze van a globális pénzügyi válság vége. Magyarországnak előrelátó pénzügyi szabályozóra van szüksége, hogy kezelje azokat a kockázatokat, amelyekkel a bankszektor szembenéz.
2009.06.29 Olvasási idő: