Közélet

Szöul nem enged Phenjan nyomásának

Az észak-koreai figyelmeztetés ellenére Dél-Korea és az Egyesült Államok megtartja tervezett közös hadgyakorlatát – közölte pénteken a dél-koreai elnöki hivatal egyik tisztségviselője, hozzátéve, hogy hivatalos közleményt nem adnak ki az ügyben, mert a fenyegetés csak az észak-koreai médiában jelent meg, és a szöuli vezetés csak hivatalos közlésekre válaszol hivatalosan.

A phenjani figyelmeztetés ellenére megtartják a dél-koreai-amerikai hadgyakorlatot – jelentette ki egy magas rangú dél-koreai tisztségviselő, akit újságírók kérdezték az ügyben. Azt mondta, semmi nem változott a gyakorlat tervében.

Nem tartotta kizártnak, hogy a csütörtöki rakétakísérletek után Észak-Korea tovább provokálja Szöult, amely azonban továbbra is tárgyalni akar Phenjannal a két ország kapcsolatainak javításáról.

Fotó: MTI

Észak-Korea két rövid hatósugarú ballisztikus rakétát lőtt fel csütörtökön az ország keleti partvidékén lévő Vonszan város térségéből.

A Kim Dzsong Un észak-koreai vezető által figyelemmel kísért „új típusú taktikai irányított fegyver” indítása figyelmeztetés volt Dél-Koreának, hogy hagyjon fel a csúcstechnológiájú fegyverzet importjával és az Egyesült Államokkal közös hadgyakorlataival

– közölte a KCNA állami hírügynökség pénteken.

hadgyakorlat USA Észak-Korea ballisztikus rakéta Kim Dzson Un Dél-Korea
Kapcsolódó cikkek