Közélet

A református szeretetszolgálat is tanszer-akciót indít

A Magyar Református Szeretetszolgálat Alapítvány évek óta meghirdeti nyári tanszergyűjtési akcióját, hogy szeptemberben segíteni tudják iskolaszerekkel a nehéz körülmények között élő gyermekeket.

A „Radírozzuk ki a különbségeket” címet viselő kampány során több száz gyermek számára gyűjt a szervezet júniustól nyár végéig iskolatáskákat, írószereket, tornafelszereléseket és egyéb szükséges eszközöket a tanévkezdéshez. Az adományokból nemcsak a Magyarországon élő, hanem a határon túli – erdélyi és kárpátaljai – diákok is részesülnek

Fotó: Pixabay

Az első nyilvános adományátadásra augusztus 20-án kerül sor a Kőhalmi Református Egyházközség Szórványdiákotthonában, mely intézmény június óta a Magyar Református Szeretetszolgálat első erdélyi irodájaként is funkcionál.

A közel félmillió forint értékű tanszercsomag jelentős része a Diákotthon középiskolás tanulói számára tartalmaz iskolatáskákat és írószereket, valamint a környező településeken élő, rászoruló általános iskolás kisdiákok is részesednek tanszercsomagban, valamint a nehéz körülmények között élő családok számára tartós élelmiszereket is ad át a Szeretetszolgálat. Az adományokat Szilágyi Zoltán, az Egyházközség lelkipásztora veszi át a Szeretetszolgálat munkatársaitól.

Augusztus végéig a programot adományával is támogathatja a 1358-as adományvonal hívásával, vagy a www.jobbadni.hu oldalon keresztül.

tanszer iskolakezdés adományozás
Kapcsolódó cikkek