Közélet

Cirkusz épül a Nyugati pályaudvarnál

Új épületet kap a nagy tradíciójú magyar cirkuszművészet a Nyugati pályaudvar mellett.

A magyar kormány döntése értelmében új épületet kap a nagy tradíciójú magyar cirkuszművészet a Nyugati pályaudvar mellett – írja a Magyar Nemzet. A Liget Budapest projekt részeként megvalósuló Nemzeti Cirkuszművészeti Központ elkészültéig jelenlegi helyén, a Városligetben, az állatkert szomszédságában működik az intézmény.

A kormány döntése értelmében ötször ekkora területen, mint ahol most állunk, kétszer ekkora méretben, mint amit most látunk, egy nemzeti cirkuszművészeti központot épít – jelentette be a szombat délutáni előadás végén Fekete Péter, az Emberi Erőforrások Minisztériumának kulturális államtitkára a Fővárosi Nagycirkusz manézsában.

Oleg Szpigin trapézszáma a Fővárosi Nagycirkusz Repülőcirkusz című műsorának próbáján
Fotó: MTI/Balogh Zoltán

Az átadásig maradnak a Városligetben

A cirkuszművészet megújításáért felelős miniszteri biztos hozzátette: Budapest egyik legértékesebb területén, a Nyugati pályaudvar mellett kezdődik majd el a Nemzeti Cirkuszművészeti Központ építése, amely méretében és színvonalában méltó otthona lesz a világhírű magyar cirkuszművészetnek. A színházi szakember arról is beszélt: a központ nemcsak cirkusz, hanem iskola, múzeum és kutatóközpont is lesz.

További örömhír, hogy az új épület átadásáig a nagycirkusz zavartalanul üzemelhet jelenlegi helyén, a Városligetben

– idézi a Magyar Nemzet az államtitkárt.

Fővárosi Nagycirkusz Liget Projekt cirkusz
Kapcsolódó cikkek