Közélet

Kigyulladt egy lakóház a Soroksári úton

A tetőszerkezet kapott lángra, a tűz több száz négyzetméterre terjedt ki, mondta a VG.hu-nak a katasztrófavédelem hétfőn délután. A tűz továbbterjedését már megakadályozták.

UPDATE

Az egységek a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányítása mellett, több oldalról támadva, vízágyúkkal és több vízsugár segítségével megakadályozták a tűz továbbterjedését. A terület nagysága miatt elhúzódó tűzoltási munkálatokra kell számítani, tájékoztatott a tűzesettel kapcsolatban a katasztrófavédelem hétfőn délután.

Lejjebb olvashatják tudósításunkat:

Tűz ütött ki egy társasházban Budapest IX. kerületében, az Ipar utca és a Soroksári utca sarkán. A tűzesethez nagy erőkkel vonultak ki a fővárosi hivatásos tűzoltók, akik megkezdték a lángok oltását. Az oltási munkálatokat a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányítja” – írta weboldalán a katasztrófavédelem.

Fotó: vg.hu

A tetőszerkezet kapott lángra, a tűz több száz négyzetméterre terjedt ki, mondta a VG.hu-nak a katasztrófavédelem. Közlésük szerint 23 kocsival, köztük 5 magasból mentő gépjárművel és 75 tűzoltóval dolgoztak a lángok megfékezésén.

Sérültekről portálunk nem kapott tájékoztatást.

Fotó: vg.hu

Információink szerint számba vették a környéken parkoló személygépjárműveket, azok tulajdonosait a rendszámok alapján keresik meg, arra az esetre, ha tovább terjedne a tűz, ne érje őket kár, valamint ne akadályozzák az autók a mentést/oltást.

A lakókat, akik otthon tartózkodtak, már kihozták az épületből, nekik vizet osztottak az utcán.

Égett, erősen irritáló szag terjengett.

A körülbelül kétszáz lakásos társasházban sok a külföldi tulajdonos, szerintük az oltás, és az azt követő munkálatok biztosan nagyon sokáig elhúzódnak, mondták a VG.hu tudósítójának az eset kapcsán hétfőn délután.

Fotó: vg.hu

Lezárták a Soroksári utat a Haller utca és a Boráros tér között, mert tűzoltók dolgoznak. A forgalmat befelé a Mester utcán át, kifelé a szervizúton terelik, írta a Budapesti Közlekedési Központ Facebook-oldalán. A 23-as, a 23E, az 54-es és az 55-ös autóbusz is módosított útvonalon közlekedik, a külső végállomások felé nem érinti a Haller utca/Soroksári út megállót, írják.

Fotó: vg.hu

A környékbeli utcákban erős szag terjedt, a füst többek között az Ipar, a Vaskapu és a Tinódi utca egyes részeit teljesen belepte. A közlekedés irányításában a rendőrségen kívül a közterületfenntartók is segédkeztek a kisutcákban.

Fotó: vg.hu

 

tűzoltók rendőrség Soroksári út tűz
Kapcsolódó cikkek