Közélet

Döntött az úszószövetség Kenderesi sorsáról

A Magyar Úszó Szövetség írásbeli megrovásban részesítette Kenderesi Tamást, valamint szövetségi támogatását fél évre megvonta.

Szerdán délután összeült a Magyar Úszó Szövetség Fegyelmi Bizottsága (FB) és Kenderesi Tamás pécsi válogatott úszó meghallgatása után a versenyzőt írásbeli megrovásban részesítette, emellett szövetségi támogatásainak féléves megvonásáról is döntést hozott – értesült az SzPress Hírszolgálat.

Dr. Fábry György, az FB elnöke arról is tájékoztatta a Hírszolgálatot, hogy

a támogatások megvonását egy évre felfüggesztették.

Kenderesi tamás
Fotó: AFP

A Fegyelmi Bizottság ülésére több mint három hónappal azt követően került sor, hogy az olimpiai bronzérmes úszót idén nyáron a Dél-Koreában megrendezett világbajnokság közben elkövetett meggondolatlan tettéért a helyi hatóságok szexuális zaklatással vádolták meg. A Magyar Úszó Szövetség illetékes bizottságának azért kellett idáig várakoznia, mert nem került a birtokába hivatalosnak tekinthető, a nemzetközi jog előírásai szerint hitelesített, nyomtatott formájú és pecséttel ellátott bírói végzés.

Az úszó a júliusi vizes-világbajnok­ság helyszínén, Kvangdzsuban szexuális zaklatási ügybe keveredett, miután egy szórakozóhelyen egy táncoslány feljelentette.

Úgy gondolom, nem követtem el semmilyen súlyos vétséget, azt viszont meg kell értenem, hogy megsértettem bizonyos erkölcsi normákat, amely a helyi értékrend alapját képezik. A történteket sajnálom, a koreai lánytól szeretnék elnézést kérni, amennyiben valóban megbántottam,

de a szexuális zaklatás vádját teljes mértékben visszautasítom – fogalmazott korábban az úszó.

Magyar Úszó Szövetség MÚSZ Kenderesi Tamás
Kapcsolódó cikkek