Életrajzi film készül Michael Jacksonról – írta meg a Variety, a Deadline és a Hollywood Reporter című filmes magazin. A popkirály életének megfilmesítési jogait Graham King, a Bohém rapszódia című film producere vette meg az énekes hagyatékát kezelő Michael Jackson Estate alapítványtól, amely a film forgatókönyvének megírására az Oscar-díjra jelölt John Logant kérte fel, aki a többi között a Gladiátort és az Aviator című filmet is írta. A 2018-ban bemutatott Bohém rapszódia 900 millió dolláros (270 milliárd forint) bevételt hozott, és a Freddie Mercuryt megformáló színész, Rami Malek Oscar-díjat is kapott a filmben nyújtott alakításáért.

Korábban Jackson hagyatékának kezelői mintegy százmillió dolláros (30 milliárd forintos) kártérítést nyújtottak be az HBO ellen, mert

a kábelcsatorna a néhai sztár állítólagos gyermekmolesztálásáról készült dokumentumfilmjével megszegett egy korábbi szerződést, amelyben vállalta, hogy nem tünteti fel rossz színben az énekest.

 

Fotó: AFP

Az Emmy-díjas Leaving Neverland című kétrészes dokumentumfilmben két, ma már a harmincas éveiben járó férfi részletesen beszélt arról, hogy Michael Jackson gyermekkorukban – egyikük hét-, másikuk tízéves volt – összebarátkozott velük, és szexuálisan molesztálta őket.

Jacksont, aki 2009-ben hunyt el, 2005-ben felmentették egy másik molesztálási perben, amelyet egy 13 éves fiú állítólagos zaklatása miatt indítottak ellene. Az ellentmondásosnak ítélt HBO-dokumentumfilm ellenére

Michael Jackson idén is vezette a Forbes legkeresettebb halott hírességeinek listáját, 60 millió dolláros bevételt elérve.

Az előadó dalait idén csak az Egyesült Államokban 2,1 milliárdszor játszották le, ami a tavalyi évhez képest (1,8 milliárd) is jelentős emelkedés. Az elhunyt énekesről 2020 júliusában bemutatni tervezett Broadway-musicalt sem törölték. Tovább folytatódik a Cirque du Soleil Jasksonról szóló One című show-ja Las Vegasban, és 2009 óta folyamatosan világszerte játsszák a Thriller Live című zenés produkciót.

A Deadline nevű portálnak név nélkül nyilatkozó forrás szerint a Michael Jackson életét bemutató filmnek nem az a célja, hogy az elhunyt előadó megítélésén javítson. A film várhatóan a The Jackson 5 sikereitől elindulva globális popikonná válásán keresztül 2009-ben bekövetkezett tragikus haláláig mutatja be a sztár életét. Sem Graham King produkciós irodája, sem a Jackson-hagyatékot kezelő alapítvány nem erősítette meg egyelőre a tervezett életrajzi filmről szóló hírt.