Közélet

Növényi alapú menü lesz az Oscar-díj rendezvényen

A Los Angeles-i díjátadó gála előtt csak növényi alapú falatkákat kínálnak, és a műanyagpalackokat szintén száműzik a rendezvényről.

Szinte teljesen növényi alapú lesz idén az Oscar-események menüje, a műanyagpalackokat pedig száműzik minden Oscar-rendezvényről – jelentette be hétfőn a díjátadót szervező amerikai filmakadémia.

Az idei filmes díjszezon jelensége, hogy a fogadásokon és a díjátadó vacsorákon csak növényi alapú fogásokat szolgálnak fel. A Golden Globe-gála sztárjai -

köztük a szigorúan vegán Joaquin Phoenix is – nagyra értékelték, hogy a díjátadón idén először kizárólag vegetáriánus fogások kerültek az étlapra.

Fotó: GABRIEL BOUYS / AFP)

Ezzel összhangban az amerikai filmakadémia is úgy döntött, hogy az Oscar-jelöltek tiszteletére adott ebédet növényi alapú menüsorral rendezi meg, és a február 9-i Los Angeles-i díjátadó gála előtt is csak növényi alapú vendégváró falatkákat kínálnak a sztároknak.

A díjátadó ceremóniát követő kormányzói bálon az ételek 70 százaléka lesz növényi alapú, 30 százaléka vegetáriánus, halas vagy húsos.

A víz és más italok műanyag palackjait azonban teljesen száműzték az összes Oscar-rendezvényről. A filmakadémia, melynek több mint 8000 tagja szavaz az Oscar-díjakról, közleményében hangsúlyozta, hogy a szervezet elkötelezett támogatója a bolygó védelmének.

vegetáriánus Oscar menü
Kapcsolódó cikkek