Közélet

Kórházba került Harvey Weinstein

Ügyvédje szerint ügyfele állandó orvosi ellátás alatt áll hátfájdalmai miatt, most mellkasi fájdalmak miatt vitték be a kórházba.

Bírósági tárgyalását követően – melynek során szexuális bűncselekményekben mondták ki bűnösnek – a fogda helyett a Bellevue kórházba szállították. A Variety információi szerint Weinstein mellkasi fájdalmakra panaszkodott.

A tárgyalást követően Weinsteint a Rikers-sziget börtönébe kellett volna átvinni, ám Bellevue-re átirányították. Weinsteint hétfő reggel őrizetbe vették, miután az esküdtszék szexuális zaklatás és harmadfokú nemi erőszak vádjával bűnösnek találta őt.

Harvey Weinsteint bűnösnek találták

A filmproducert bűnösnek találta a manhattani bíróság szexuális zaklatási ügyében nemi erőszak és szexuális támadás vádjában, bár a legsúlyosabb vádpontban felmentette őt, a szexuális ragadozóként elkövetett erőszak vádja alól.

Bellevue pszichiátriai intézetéről ismert, de a börtönben fogvatartottak ellátására is szolgál.

Weinstein ugyan kifizette a 2 millió dolláros óvadékot, James James Burke bíró azonban március 11-i ítélethirdetésig elrendelte a vádlott fogva tartását.

Fotó: AFP

Ügyvédje, Donna Rotunno kérte a bírót, hogy helyezze Weinsteint szabadlábra, a közelmúltban sikertelenül elvégzett és ezért további beavatkozásokat igénylő hátműtéte miatt. Weinstein a legtöbbször járókerettel jelent meg a bíróságon, ügyvédjei szerint hátfájdalmai miatt.

A Fox News interjújában, hétfő este Martha MacCallummal, Rotunno-tól azt kérdezte, hogy Weinstein kap-e orvosi ellátást a börtön-létesítményben.

Rotunno szerint ügyfele orvosi ellátás alatt áll és megemlítette, hogy hétfőn szívdobogást tapasztalt, bár azt nem árulta el, hogy mellkasi fájdalommal vitték be a kórházba.

Weinstein 5-29 évi börtönbüntetésre számíthat.

Harvey Weinstein kórház mellkasi fájdalmak
Kapcsolódó cikkek