Közélet

A két legnagyobb német klub játékosai belementek a fizetéscsökkentésbe

A Bayern München és a Borussia Dortmund futballistái csökkentik fizetésüket, hogy megóvják a klub dolgozóit.

A Bayern München és a Borussia Dortmund labdarúgói, illetve klubvezetői megegyeztek, hogy határozatlan ideig csökkentik fizetésüket – írja az m4sport.hu a BILD cikkére hivatkozva.

A lépéssel a klub dolgozóit akarják segíteni, az ő ellátásukat ugyanis veszélyezteti a koronavírus-járvány miatti kényszerszünet.

Fotó: AFP

A Borussia Mönchengladbach volt az első Bundesliga-klub, amely kiadásainak visszafogása érdekében csökkentette játékosai fizetését a bajnokság szüneteltetésének idejére.

A BILD szerint

  • a Bayern futballistáinak fizetése 20 százalékkal csökken a következő hónapokra,
  • míg a Dortmund esetében annyit közöltek, hogy lemondanak fizetésük egy részéről.
  • Húszmilliós összefogás a Bundesligáért

    A négy német klub, amely szerepel(t) a Bajnokok Ligája mostani kiírásában úgy döntött, húszmillió eurós alapot hoz létre a Bundesliga első és másodosztályú csapatainak számára – jelentette be a Bayern München, a Bayer Leverkusen, a Borussia Dortmund és az RB Leipzig.

    A négy érintett klub közleményben jelezte, a közösen létrehozott alap felhasználásáról a Német Labdarúgó-szövetség dönt – írja az nso.hu.

    Ezzel szeretnénk jelezni, együtt vagyunk minden Bundesliga-klubbal. Ezekben a nehéz időkben az erősebbeknek segíteniük kell a gyengébbeknek. Valamint szeretnénk megmutatni, hogy a futballban összetartunk

    – mondta Karl-Heinz Rummenigge, a Bayern München labdarúgócsapatát működtető gazdasági társaság vezérigazgatója.

    Borussia Dortmund koronavírus labdarúgás Bayern München fizetéscsökkentés
    Kapcsolódó cikkek