Közélet

Egyre több idős ember szeretne végrendeletet írni a koronavírus miatt

Az idősebbek saját egészségüket is kockáztatva, személyesen keresik fel az ügyvédeket azért, hogy írásba foglalják végakaratukat.

Néhány jogi cégnél az elmúlt hetekben duplájára nőtt a munka: főleg idős, vagyonos emberek körében ugyanis a koronavírus-járvány miatt végrendeletek írása előtérbe került – írja a Portfolio a Financial Timesra hivatkozva.

A Law Society adatai szerint az utóbbi időben ügyvédi irodák és az azokat tömörítő jogi cégek forgalma a duplájára nőtt főként az idős, vagyonos emberek körében. Beszámolók szerint

az idősebb ügyfelek akár saját egészségüket is kockáztatva, személyesen keresik fel az ügyvédeket azért, hogy írásba foglalják végakaratukat és rendbe tegyék pénzügyeiket.

Fotó: Shutterstock

A jogi irodákat tömörítő szervezet, éppen ezért már kezdeményezte a brit kormánynál azt, hogy

ideiglenesen enyhítsenek a végrendelkezés törvényi szabályain, és tegyék lehetővé, hogy ne kelljen személyesen jelen lenni a dokumentum aláírásakor.

Az angliai és walesi törvények ugyanis megkötik: a végrendeletet két tanú jelenlétében személyesen kell aláírni. Ezt szeretnék most digitális útra átvinni az ügyvédi irodák.

A cikk szerint az életbiztosítások iránt is megugrott a kereslet, sokan az örökösödési kifizetése miatt érdeklődnek arról, miképpen lehetne a biztosítást felhasználni ennek kifizetésére.

végrendelet koronavírus
Kapcsolódó cikkek