Közélet

Több száz hangoskönyvet tesz ingyen elérhetővé az MTVA archívuma

A közmédia a kialakult helyzetre reagálva jelentős lépéseket tett, hogy megkönnyítse az oktatási tartalmakhoz és szórakozáshoz történő hozzáférést.

Az MTVA Archívum több száz hangoskönyvet, köztük meséket, kötelező és ajánlott olvasmányokat, valamint rádiójátékokat tesz ingyenesen hallgathatóvá, hogy a koronavírus-járvány idején megkönnyítse a hozzáférést az oktatási tartalmakhoz és a kulturált szórakozáshoz.

Az MTVA vasárnapi tájékoztatása szerint az archívum oldalán olyan klasszikusok érhetők el,

mint A kőszívű ember fiai, az Ábel a rengetegben, A Pál utcai fiúk, a Mesék Mátyás királyról, A kincses sziget, a Robinson Crusoe vagy a Tom Sawyer kalandjai.

A közmédia a kialakult helyzetre reagálva jelentős lépéseket tett, hogy megkönnyítse az oktatási tartalmakhoz és kulturált szórakozáshoz történő hozzáférést.

Fotó: Pixabay

Az M5 csatorna minden hétköznap este 20:30-ig iskolatévéként működik. A reggel 8-tól este 20:30-ig terjedő műsorsávban

  • a biológia,
  • földrajz,
  • matematika,
  • történelem,
  • nyelvtan és irodalom óráké,
  • valamint a nyelvtanulásé a főszerep.
  • A Felsős és Érettségi című műsorok az általános iskolai és gimnáziumi évfolyamoknak szólnak, a Szólalj meg! című sorozattal pedig a nyelvtanulókat célozzák meg. A Mindenki Akadémiája című műsorokban az egyetemi tananyag felé is kitekintenek. A műsorok visszanézhetőek a mediaklikk.hu oldalon.

    Ezzel összhangban a Nemzeti Audiovizuális Archívum (NAVA) az oktatást segítő intézményekkel együttműködésben online hozzáférhetővé tette oktatási tartalmait a nava.hu oldalon.

    Az MTVA Archívum pedig a Mozgóképarchívum megnyitásával az elmúlt 60 év legnépszerűbb magyar filmjeit, mesét, klasszikus és fikciós sorozatait teszi elérhetővé korlátozás nélkül a nézők számára a m3.hu oldalon.

    MTVA archívum hangoskönyvek
    Kapcsolódó cikkek