Közélet

Megvan, hogy mikor folytatódhat a magyar labdarúgó-bajnokság

A férfi OTP Bank Liga március közepén, a 25. forduló után szakadt félbe.

A Magyar Labdarúgó Szövetség elnöksége pénteken úgy döntött, hogy legkésőbb június 13-án folytatódhat a játék a férfi és a női élvonalban, valamint a Magyar Kupában.

Korábban az MLSZ már jelezte, hogy a nyáron kellene elkezdeni a labdarúgó-bajnokságot, ahhoz, hogy be tudják fejezni a küzdelmeket, ellenkező esetben le kell zárni a pontvadászatot.

Fotó: MTI/Illyés Tibor

Csányi Sándor, az MLSZ elnöke szerint a magyar labdarúgás fejlődését jelzi, hogy magyar klubok egyre többször jutnak be a nemzetközi kupasorozatokba.

Bízom benne, hogy nem lesz különlegesség, ha egy magyar csapat eredményesen szerepel az Európa-ligában és a Bajnokok Ligája is elérhető lesz

– tette hozzá. Az MLSZ elnöke megjegyezte, a klubokban több magyar futballistára lenne szükség ahhoz, hogy több néző legyen a mérkőzéseken.

A férfi OTP Bank Liga március közepén, a 25. forduló után szakadt félbe, ám a címvédő és listavezető Ferencvárosnak korábbról a Debrecen és az Újpest elleni mérkőzéseit is pótolnia kellene. A Simple Női Ligában a 13. forduló volt a legutóbbi, amit le tudtak játszani, az MTK Budapest-Diósgyőr találkozót kivéve.

A Magyar Kupában a férfiak és a nők esetében is az elődöntők következnek.

MLSZ labdarúgás
Kapcsolódó cikkek