Közélet

Pest megyében is enyhítések jönnek

A kormány lehetségesnek látja a budapesti korlátozások enyhítését is. Az új szabályokat pénteken vagy legkésőbb szombaton ismertetik – mondta Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter a kormányinfón.

64 nappal a kihirdetése után csökken a fertőzöttek, valamint a halottak száma, ami annak tudható be, hogy Magyarország betartotta a szabályokat – mondta csütörtökön a kormányinfón Gulyás Gergely, Miniszterelnökséget vezető miniszter.

A miniszter szerint a korlátozások lazítása vidéken nem vezetett tömeges fertőzésekhez,

az új fertőzések nagy hányada továbbra is a fővárosban és a környékén van.

Fotó: MTI/Soós Lajos

A szerdai kormányülésen arról döntöttek, hogy a mindenkire kötelező egészségvédelmi szabályokon nem változtatnak, a maszkviselés, valamint a másfél méteres távolság betartása továbbra is kötelező, de a vendéglátóhelyek belső zárt részében (különösen étteremben, kávézóban, cukrászdában, büfében, presszóban) a tartózkodás megengedett.

Gulyás Gergely ugyanakkor bejelentette, hogy

Pest megyét a többi megyével egyenértékűnek tekintik, így hétfőtől itt is enyhítések jönnek.

Hétfőtől megnyithatnak a szabad területen lévő vidéki játszóterek, parkok. A szállodák és a panziók a megyékben fogadhatnak vendégeket.

Gulyás Gergely arról is beszélt, hogy az ott alvást nem igénylő nyári táborok megtarthatók lesznek, az ottalvós táborokról pedig később születik döntés.

A polgármesterek véleményét kérik

A kormány lehetségesnek látja a koronavírus-járvány miatt bevezetett budapesti korlátozások enyhítését is – közölte Gulyás Gergely.

A kormány azt kérte a főpolgármestertől és a kerületi polgármesterektől, hogy csütörtök délután 3 óráig nyilvánítsanak véleményét arról, milyen döntést hozzon a kormány. Ezt követően a kormány virológusokkal egyeztet, majd az operatív törzs dönt arról, milyen új szabályok lépjenek életbe a fővárosban

– ismertette.

Megjegyezte, az új szabályokat pénteken vagy legkésőbb szombaton mindenki megismerheti.

Budapest koronavírus Pest megye korlátozások Gulyás Gergely
Kapcsolódó cikkek