Közélet

Bajnok a Fradi

A Ferencváros kedden a kupagyőztes Budapest Honvéd vendégeként aratott 2-0-s győzelmével megvédte bajnoki címét a labdarúgó OTP Bank Ligában.

Alaposan átformált csapatot állított össze kezdőként Szerhij Rebrov: a vendégek vezetőedzője

stabil alapemberei közül hatot a kispadra ültetett.

Az összecsapás jó iramban kezdődött, amely során a Honvéd volt agilisabb, lendülete azonban húsz percig tartott ki. Akkor visszafogottabb lett a tempó, a Ferencváros pedig átvette a kezdeményezést, fölényét a szünetig meg is tudta tartani. Az első félidőben nem volt kaput eltaláló lövés.

Zubkov kihagyott óriási helyzete vezette fel a második játékrészt, majd a 48. percben szöglet után Blazic fejjel juttatta vezetéshez a vendégeket, akik öt perccel később egy kontra végén növelték az előnyüket. A hátralévő időben a házigazdák kezdeményeztek többet, de kevés veszélyt jelentettek Gróf kapujára, így végül még szépíteniük sem sikerült.

Fotó: MTI/Illyés Tibor

Az FTC 24 év után tudott ismét egymást követő két idényben aranyérmes lenni. Rebrov a bajnoki címvédéssel kapcsolatban kiemelte: csapatként érték el a sikert, szurkolóikkal együtt.

A mai mérkőzésen végig kellően koncentráltan játszottunk, és elég helyzetet dolgoztunk ki a győzelemhez

- mondta az ukrán tréner, aki hangsúlyozta, olyan játékosokkal dolgozhat a Ferencvárosban, akik motiváltak és képesek voltak fejlődni az előző szezonhoz képest, ennek köszönhetően lehettek ismét aranyérmesek.

A szakember hozzátette, maximum egynapos ünneplést engedhetnek meg maguknak, mert szombaton már az Újpest elleni nagyon fontos rangadó vár a csapatára.

OTP Bank Liga, 30. forduló:

Budapest Honvéd FC-Ferencvárosi TC 0-2 (0-0)

--------------------------------------------

Új Hidegkuti Nándor Stadion, 876 néző, v.: Andó-Szabó

gólszerzők: Blazic (48.), Skvarka (53.)

 

fradi Ferencváros honvéd futball
Kapcsolódó cikkek