Közélet

Kásler Miklós: Az idei tanévkezdés minden tekintetben rendhagyó lesz

A koronavírus-járvány olyan kihívás elé állítja hazánkat ismét, amelyen csak együtt, közösen tudunk felülkerekedni – közölte a miniszter.

Az idei tanévkezdés minden tekintetben rendhagyó lesz tanárok, diákok és szülők számára egyaránt. A koronavírus-járvány olyan kihívás elé állítja hazánkat ismét, amelyen csak együtt, közösen tudunk felülkerekedni. Az első hullám tapasztalataival a hátunk mögött azonban minden okunk megvan a bizakodásra

– közölte a Facebookon az emberi erőforrások miniszter.

A tárcavezető szerint most a cél az, hogy elkerüljük a járványhelyzet kedvezőtlen alakulását a normális életvitel lehető legteljesebb megőrzése mellett.

A kormány és az Operatív Törzs a járványügyi védekezéshez szükséges valamennyi nélkülözhetetlen eszközt az érintett intézmények rendelkezésére bocsát. A tanévkezdésre kidolgozott részletes eljárásrend a megelőzés minden lehetőségét tartalmazza, messzemenően alkalmas arra, hogy azt minden iskola saját viszonyaira adaptálja. Az egyes intézményekre kidolgozott eljárásrendek véleményezésében az Oktatási Hivatal és a járványügyi szakemberek nyújtanak segítséget

– írja Kásler Miklós.

Fotó: MTI/Varga György

A miniszter arra kéri a diákokat, a pedagógusokat és a szülőket, hogy

maradjanak az iskolakezdés után is fegyelmezettek és tartsák be az ajánlásokat.

A miniszter szerint így elkerülhetjük a jelenleginél lényegesen szigorúbb korlátozásokat. „Fontos azonban nyomatékosan tudatosítani, hogy a kedvező járványhelyzet fenntartásáért az előttünk álló időkben is mi magunk tehetünk a legtöbbet” – tette hozzá.

Kásler Miklós koronavírus oktatás iskolakezdés
Kapcsolódó cikkek