Közélet

Már Magyarországon forgat Jason Momoa

A Dűne sztárja pár napig hazánkban dolgozik.

Megérkezett Magyarországra Jason Momoa, aki Magyarországon forgat, mivel augusztus 25-ig a Dűne című film néhány jelenetének újraforgatása zajlik – írja a Bors.

A lap beszámolója szerint a világsztár nagyon jól érezte magát magyar hasonmása, Megyeri Balázs társaságában. A magyar dublőr nem csak egy szimpla hasonmás, rendszeresen helyettesíti is a világsztárt a filmes jelenetekben.

https://www.instagram.com/p/CDl8SSjBjBf/?utm_source=ig_embed

„Már régóta hasonlítgattak Jasonhöz, aztán a castingdirector odajött hozzám, hogy kiválasztottak Jason Momoának. Először azt hittem, viccel velem, de kiderült, hogy

Momoának kell egy »picture double« az olyan jelenetekhez, amelyekben bár szerepel, de nem ő van fókuszban, hanem mondjuk a háttérben nézelődik, jön-megy, vagy egy párbeszédet hallgat.

Ilyen esetekben a tényleges sztárt nem hívják be forgatni, mert nagyon drága lenne még ekkor is őt foglalkoztatni” – mondta el a lapnak Megyeri Balázs.

A Dűne forgató­csoportja már három stúdióban felépítette a díszletét, Káel Csaba a Világgazdaság kérdésére kifejtette, hogy az elmúlt négy évben a közvetlen magyarországi filmgyártási költések minden évben meghaladták a 100 milliárd forintot, amelynek jelentős része külföldi bérmunka. Káel elmondta, hogy nemzetközi filmes szaklapokon keresztül üzentek Hollywoodnak, hogy Magyarország nyitott, és nem állt meg a filmes élet.

Rekordot döntött tavaly a magyar filmipar: az előző évhez képest csaknem 50 százalékkal, 164,4 milliárd forintra nőtt a közvetlen filmgyártásra nyilvántartásba vett összeg. A legtöbbet, 14 milliárd forintot az Emmy-díjas The Alienist című drámasorozat második évadára, az Angel of Darknessre költöttek Magyarországon.

 

Címlapkép: Image Press Agency / NurPhoto / NurPhoto / AFP

filmforgatás
Kapcsolódó cikkek