Közélet

Megvan melyik csapatnál folytatja Sebastian Vettel

A négyszeres világbajnok és új csapata hosszú találgatásoknak vetett véget.

Az Aston Martin – jelenleg még Racing Point néven futó – csapatánál folytatja a versenyzést jövőre a négyszeres Forma-1-es világbajnok Sebastian Vettel – írja az m4sport.hu. Azt már korábban is tudni lehetett, hogy a német pilóta elhagyja a Ferrarit, azóta azonban sok találgatás látott napvilágot arról, melyik istállót erősíti 2021-től.

A hivatalos közlemény szerint Vettel több évre szerződött az Aston Martinnal, ahol a távozását szerdán bejelentő Sergio Pérez helyét veszi át.

Sebastian Vettel négyszeres világbajnokként frissességet hoz a csapathoz. Ő az egyik legtapasztaltabb és legtöbbre tartott versenyzője a világ autósportjának, és tudja, hogy mire van szükség ahhoz, hogy a legmagasabb szinten nyerjünk

– fogalmazott leendő csapata.

Fotó: AFP

Vettel 2007-ben a BMW színeiben mutatkozott be az Forma-1-ben, de csak egy versenyt teljesített a bajorokkal, az év későbbi szakaszán a Toro Rosso versenyzője lett. 2008-ban Monzában velük aratta első futamgyőzelmét, majd a következő idényben kezdetét vette a 2013-ig tartó, négy bajnoki címet hozó Red Bull-os sikerkorszaka. 2015-ben a Ferrarihoz szerződött, az olasz istállónál azonban elkerülték a sikerek. Csapata már a mostani szezon rajtja előtt jelezte, hogy nem kívánja meghosszabbítani az év végén lejáró szerződését.

Örömmel osztom meg végre ezt az izgalmas hírt a jövőmről. Rendkívül büszke vagyok, hogy elmondhatom, az Aston Martin versenyzője leszek 2021-től! Ez egy új kaland számomra, egy igazán legendás autómárkával. Lenyűgözött a csapat idei eredménysora, és hiszem, hogy a jövő még fényesebb lesz. Az energia, valamint Lawrence Stroll (csapattulajdonos) elhivatottsága a sport iránt inspiráló, és hiszem, hogy valami különlegeset építhetünk föl együtt. Még mindig nagyon szeretem a Forma–1-et, és az egyetlen motivációm, hogy a rajtrács elején legyek. Az ASton Martinnal teljesíteni igazi kiváltság lesz ezt

– nyilatkozta Vettel.

Sebastian Vettel Aston Martin Forma-1
Kapcsolódó cikkek