Közélet

A Lánchíd felújítását is támogatná a kormány

A kormány garantálja a fővárosnak, hogy az átvállalt fejlesztéseket kizárólag közösen készített tervek alapján valósítja meg.

Akár a Lánchíd felújítását is átvállalná a kormány a fővárostól, ha a főváros erre rábólint

– jelentette be Fürjes Balázs a fővárosi agglomeráció fejlesztéséért felelős helyettes államtitkár. Hozzátette: délután ül össsze a Fővárosi Közfejlesztések Tanácsa és az ülésre több konkrét javaslatot is megfogalmaztak.

Hangsúlyozta:

a kormány minden fejlesztést átvállal és garanciát ad arra, hogy közösen tervezik meg a fejlesztéseket és kizárólag a fővárosi önkormányzat által jóváhagyott kiviteli-építészeti tervek szerint valósítják meg ezeket a beruházásokat.

Fotó: Szigetváry Zsolt / MTI

Azt javasolják, hogy ne legyen újabb hitelfelvétel, ne legyen adóemelés, ne legyen „Karácsony-adó” és azokat a fejlesztéseket, amelyekben egyetértenek, a költségek teljes átvállalása és fedezete mellett a kormány valósítaná meg a fővárosi önkormányzat helyett – közölte az államtitkár, hozzátéve, hogy a javaslatuk azokra fejlesztésekre vonatkozik, amelyre a főváros 55 milliárd forintot kér a közfejlesztési tanácsban.

A kormány azt is garantálja a fővárosnak, hogy az átvállalt fejlesztéseket kizárólag közösen készített, a főváros által jóváhagyott tervek alapján valósítja meg.

Lánchíd
Kapcsolódó cikkek