BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Az FBI szerint nem az oroszokhoz köthető a Biden fiáról szóló hírek kiszivárogtatása

A Hunter Bidenről nyilvánosságra került információk nem orosz dezinformációs kampány részei.

Nem orosz dezinformációs kampány részei a Joe Biden, demokrata párti elnökjelölt fiáról, Hunter Bidenről nyilvánosságra került információk – erősítette meg a korábbi hírszerzési jelentést a Szövetségi Nyomozó Iroda (FBI) hivatalos levele, amelyet a szenátus belbiztonsági bizottságához intézett.

A levelet az FBI kedden küldte át Ron Johnson republikánus szenátornak, a belbiztonsági bizottság elnökének, de tartalma csak szerdán került nyilvánosságra.

Az FBI-nak „jelenleg semmi hozzátenni valója nincs a Hírszerzési Igazgatóság október 19-i közleményéhez” – fogalmazott a levélben Jill Tyson, a Szövetségi Nyomozó Iroda igazgatóhelyettese.

Október 19-én, hétfőn, John Ratcliffe, a valamennyi amerikai hírszerző szervezetet összefogó Nemzeti Hírszerzési Igazgatóság (DNI) vezetője azt közölte, hogy

a Joe Biden fiáról, Hunter Bidenről nyilvánosságra került információk nem orosz dezinformációs kampány részei.

Fotó: NG HAN GUAN / POOL / AFP

Ratcliffe ezzel lényegében Adam Schiffnek, a képviselőház hírszerzési bizottsága demokrata párti elnökének az állítására reagált, miszerint a Hunter Bidenről az elmúlt napokban nyilvánosságra került információk hátterében orosz kampány lehet, Ratcliffe hangsúlyozta: az amerikai hírszerzésnek nincsenek ezt alátámasztó információi.

Hadd legyek világos: a hírszerzési közösség nem hiszi ezt, mert nincsenek olyan hírszerzési információk, amelyek mindezt alátámasztanák

– mondta Ratcliffe.

A New York Post a múlt héten hozott nyilvánosságra Hunter Biden laptopjáról származó elektronikus leveleket, amelyekből kitűnt: Hunter Biden évekkel korábban – amikor a Burisma ukrán energetikai cég igazgatótanácsi tagja volt – összehozta az apját, Joe Bident, aki akkor Barack Obama kormányzatának alelnöke volt, a Burisma egyik vezetőjével. Az illető e-mailben mondott köszönetet a Washingtonban létrehozott találkozó megszervezéséért.

Joe Biden mindig tagadta, hogy megvitatta volna a fiával az ukrajnai üzleti ügyeit.

Kampánya pedig az e-mailek nyilvánosságra kerülése után közleményben tudatta, hogy Biden soha nem találkozott az említett ukrán személlyel.

A lap ezt követően olyan e-maileket is nyilvánosságra hozott, amelyek Hunter Biden kínai üzleti ügyeit taglalják. A lap állítása szerint az e-maileket a laphoz egy számítógép-javító juttatta el, akinél Hunter Biden a laptopját javíttatta. Ron Johnson, a szenátus belbiztonsági bizottságának elnöke az FBI-hoz fordult az ügy feltárása érdekében.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.