Közélet

Két hónapra bezártak egy nagyatádi pékséget, mert kiszolgáltak egy 60 éves vevőt

A rendőrök állampolgári bejelentés alapján mentek a helyszínre és azt követően záratták be a pékséget.

Hatvan napra bezártak egy pékséget a rendőrök, miután az időseknek biztosított idősávban egy 65 évnél fiatalabb vevőt szolgáltak ki – írja az ATV.hu.

A vásárló maszkban lépett be a boltba, majd nem sokkal később a rendőrök igazoltatták és kiderült, hogy 60 éves, ezért tiltott időben vásárolt.

A portál szerint Nagyatádon a kijárási tilalom első napján 8 óra után nem sokkal büntettek meg a rendőrök egy nőt, aki az édesanyjához indult, hogy a gyerekeinek elhozza az ott főzött ételt.

Fotó: Pixabay (ilusztráció)

A bolt tulajdonosa az ATV-nek elmondta, hogy valóban bezáratták a boltját hatvan napra, de az ügyvédje azt javasolta, hogy egyelőre többet ne nyilatkozzon a sajtónak. Sajtóhírek szerint miután a 60 éves vevő maszkban bement, nem sokkal később már a rendőrök is ott voltak, akik igazoltatták és intézkedtek. A boltot két hónapra bezárták.

„Egyedi eseteket nem minősítünk, hiszen a körülményeket nem ismerjük.

A jogszabályok szerint mind a maszkviseletet, mind a 19 órás zárási időpontot, mind pedig a 65 év felettiek kiszolgálásának idősávját a rendőrség is ellenőrizheti. A kereskedelmi hatósággal megegyező jogosítványai vannak”

– nyilatkozta Vámos György, a Kereskedelmi Szövetség főtitkára.

Az ügyben a rendőrök egy rövid közleményben annyit közöltek, hogy ők állampolgári bejelentés alapján mentek a helyszínre és azt követően intézkedtek.

rendőrség vásárlási idősáv
Kapcsolódó cikkek