Közélet

Online lesz az Educatio oktatási kiállítás januárban

Már biztos, hogy jövőre az online térbe költözik a továbbtanulók nagyrendezvénye egy úttörőnek számító virtuális expo keretében.

Új helyszínt és időpontot kapott a felsőoktatás irányába tendáló diákok éves nagyeseménye, az Educatio Nemzetközi Oktatási Szakkiállítás – írják a szervezők közleményükben.

A friss bejelentése szerint már biztosan megrendezik:

2021. január 21-23. között az online térben, egy úttörőnek számító virtuális expo keretében.

A továbbtanulni vágyók így januárban biztonságosan, az online térben, mégis személyesen informálódhatnak egyetemi szakokról és az oda kapcsolódó közéletről, a bekerülés feltételeiről, vagy éppen a vizsgaidőszak sajátosságairól, valamint képzésekről, gyakornoki programokról, nyelvtanulási vagy Erasmus lehetőségekről.

Adott diák konkrétan beléphet azoknak az egyetemeknek a „szobáiba”, amelyek számára vonzóak lehetnek, és ott személyesen kérdezheti az illetékeseket, de előadásokra is „beülhet”, hogy például aktuális felvételi információkról, pontszerzési lehetőségekről, vagy az e-felvételi rendszer használatáról tájékozódjon.

Fotó: Marijan Murat/dpa/AFP

Huszonegyedjére hozzák tető alá a kiállítást, ahol a diákokat a továbbtanulással és egyéb képzési lehetőségekkel kapcsolatban tájékoztatjuk, és ahol ők közvetlenül a számukra szimpatikus intézmény tanáraitól, hallgatóitól kérdezhetnek.

A 2021-es rendezvény azonban a víruskörülmények és óvintézkedések miatt számunkra is olyan újdonságot hoz, amelyre nem volt példa az elmúlt két évtizedben: az információkat a fizikai tér helyett chatszobás találkozások keretében lehet begyűjteni

– tájékoztatott Maszlavér Gábor, az Educatio főszervezője.

Tekintettel arra, hogy ebben a feje tetejére állt világban a találkozási körök beszűkültek, az esemény a résztvevő intézmények, kiállítók számára is innovatív lehetőséget kínál, hiszen itt újra közvetlenül, mégis kockázatmentesen lehet kapcsolódni a Z generációval – tette hozzá a főszervező.

Közép-Európa legnagyobb oktatási kiállításán tavaly 200 szervezet állt majdnem 55 ezer látogató rendelkezésére. A szervezők a kivitelezésre egy olyan, böngészőből futtatható, reszponzív, ráadásul többnyelvű programot hoztak létre, amely képes egyszerre több száz stand és több ezer látogató kiszolgálására.

diák felsőktatás oktatás egyetem iskola Educatio Nemzetközi Oktatási és Szakkiállítás kiállítás
Kapcsolódó cikkek