Közélet

Herczegh Anita: adománykártyákon lehet idén támogatni a rászorulókat

A Magyar Máltai Szeretetszolgálat jószolgálati nagykövete felhívta rá a figyelmet, hogy idén adománykártyákkal lehet támogatni a rászorulókat.

A járványhelyzetre tekintettel idén karácsonykor nem gyűjt tartós élelmiszert a Magyar Máltai Szeretetszolgálat. A rászorulókat adománykártyák megvásárlásával lehet támogatni – közölte a köztársasági elnök felesége, a szeretetszolgálat jószolgálati nagykövete pénteken Pátyon, sajtótájékoztatón.

Herczegh Anita a máltaiak pátyi Teaműhelyében a szervezet idei „Adni öröm!” akciójáról elmondta, hogy ez már a 24. karácsonyi ajándékozási jótékonysági gyűjtése a szeretetszolgálatnak,

amelyben az ünnepi nagybevásárlásokhoz kapcsolódva szoktak tartós élelmiszert gyűjteni a hátrányos helyzetű családoknak, embereknek.

https://www.facebook.com/maltai.szeretetszolgalat/videos/385746162518297

Hozzátette, hogy az idén az élelmiszergyűjtés helyébe lépnek az adománykártyák, amelyeket néhány száz forintért lehet megvásárolni december 16-a és 21-e között.

Herczegh Anita a sajtótájékoztató után önkéntesként bekapcsolódott a koronavírus-szűrésekhez szükséges PCR-tesztek csomagolásába a szeretetszolgálat fogyatékossággal élő embereket foglalkoztató műhelyében.

Emellett megváltozott munkaképességű máltai munkatársakkal közösen részt vett a szervezet karácsonyi előkészületeiben is.

Értesüljön a gazdasági hírekről első kézből! Iratkozzon fel hírlevelünkre!
Kapcsolódó cikkek