Közélet

Balog Zoltán távozik a a Polgári Magyarországért Alapítvány éléről

Az Emberi Erőforrások Minisztériumának korábbi vezetőjét püspökké választották, ezért mondott le a Fidesz alapítványának vezetéséről.

Január 31-i hatállyal lemondott a Fidesz pártalapítványának kuratóriumi elnöki posztjáról Balog Zoltán – tudta meg a HVG.hu. Az Emberi Erőforrások Minisztériuma korábbi minisztere megalakulása óta, 17 éven át vezette a Szövetség a Polgári Magyarországért Alapítványt.

A lemondás oka, hogy novemberben püspökévé választotta Balog Zoltánt a Dunamelléki Református Egyházkerület, és január végén iktatják be hivatalába.

Fotó: MTI/Máthé Zoltán

A Fidesz pártalapítványának kuratóriumát 2003 óta vezette előbb főigazgatóként, majd az kuratórium elnökeként. 2010-től a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium társadalmi felzárkózásért felelős államtitkára, 2012 és 2018 között az emberi erőforrások minisztere volt, de visszatért lekészi hivatásához.

Balog Zoltán a Fidesz-alapítvány vezetése mellett lemondott a roma felzárkózásügyi miniszterelnöki biztosi posztjáról is, amelyet 2018 júniusa óta töltött be.

Balog Zoltán
Kapcsolódó cikkek