Közélet

Három ütemben érkezik nagy mennyiségű orosz vakcina hazánkba

Nagy mennyiségű koronavírus elleni orosz Szputnyik-V oltóanyagot vásárolt Magyarország Oroszországtól – jelentette be Szijjártó Péter.

Nagy mennyiségű koronavírus elleni orosz vakcinát vásárolt Magyarország Oroszországtól – jelentette be Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter pénteken Mihail Murasko orosz egészségügyi miniszterrel közösen Moszkvában.

Fotó: Szijjártó Péter / Facebook

Szijjártó Péter pénteken reggel utazott Oroszországba, hogy többek között vakcinabeszerzésről is tárgyaljon a Szputnyik-V oltással kapcsolatban Mihail Murasko orosz egészségügyi miniszterrel. A tárgyalások eredménye az is, hogy

nagy mennyiségű koronavírus elleni orosz vakcinát vásárolt Magyarország Oroszországtól. Az oltóanyag három nagy szállítmányban fog hazánkba érkezni

- ismertette a magyar külgazdasági és külügyminiszter.

Továbbá a magyar gyógyszerészeti hatóságok nemzeti hatáskörben eljárva vészhelyzeti engedélyt adtak az orosz vakcinának – mondta.

Szijjártó még köszönetet mondott orosz partnerének, amiért a magyar szakemberek hetek óta tanulmányozhatják az orosz oltóanyagot és annak előállítási folyamatait. Az éjszaka már aláírt szerződés részleteiről a pénteki nap folyamán adnak részletes tájékoztatást.

Regisztráció védőoltásra

Tavaly decemberben megnyílt a regisztráció lehetősége az interneten is a koronavírus elleni védőoltásra. Regisztrálni a https://vakcinainfo.gov.hu/ honlapon lehet. Mivel a kormány nem tette kötelezővé az oltást, a vakcinát csak azok fogják megkapni, akik regisztrálnak.

 

koronavírus Oroszország Szijjártó Péter Szputnyik V
Kapcsolódó cikkek