Közélet

Tizenegy díler ellen emeltek vádat

Teljes hálózatot kapcsolt le a rendőrség.

Tizenegy díler ellen emelt vádat az Esztergomi Járási Ügyészség bűnszövetségben elkövetett kábítószer-kereskedelem bűntette és más bűncselekmények miatt – közölte a Komárom-Esztergom Megyei Főügyészség csütörtökön.

A vádirat szerint egy egyéni vállalkozóként dolgozó dorogi férfi munkaviszonyban alkalmazott egy férfit, akivel abban állapodott meg 2018 tavaszán, hogy ő finanszírozza amfetamin-beszerzését, az alkalmazott pedig a kábítószert megvásárolja, majd értékesíti, a hasznon ezután megosztoznak. Az alkalmazott férfi az így beszerzett kábítószert további kilenc fogyasztónak értékesítette.

Fotó: Getty Images

Az egyéni vállalkozó férfi 2018 áprilisától 2019 márciusáig kábítószer értékesítéséből 1,1 millió forintra tett szert.

Az értékesítésbe további férfiak is bekapcsolódtak, ketten gépkocsival szállították a kábítószert a megadott helyszínekre. Az egyik férfi élettársa többször jelen volt a kábítószerek átadásánál, részt vett az értékesítésben is, fogadta a telefonhívásokat, a megrendeléseket közvetítette és az anyagi követeléseket adminisztrálta.

Az Esztergomi Járási Ügyészség a bűnszövetség nyolc tagjára fegyházbüntetés, három férfira pedig börtönbüntetés kiszabását kérte, tíz vádlottal szemben ezen felül vagyonelkobzást is indítványozott.

Ügyészség drogkereskedelem
Kapcsolódó cikkek