Közélet

A világ legidősebb embere is vinni fogja az olimpiai lángot

Kane Tanaka 118 évével a Föld legidősebb emberi lakója, és a világjárványban kiemelt értékű az, hogy az idei Olimpián a fáklyavivők között lesz.

A világ legidősebb embere 118 évesen fogja vinni az olimpiai lángot az idén tartandó világjátékokra Japánba – adta hírül a CNN.

Kane Tanaka 118 évével a Föld legidősebb embere, és a jelenlegi világjárvány közepette kiemelt értékű az, hogy az idei Olimpián a fáklyavivők között lesz a japán asszony.

A hölgy már legyőzött két rákos megbetegedést, és jelenleg a második világjárványát éli meg. Az olimpiai lángot Sime településén fogja átvinni, ami szülőprefektúrájában, Fukuokában található.

Bár Tanakát javarészt családja fogja átsegíteni tolószékében a száz méteres távolságon, az asszony ragaszkodik hozzá, hogy az utolsó pár méteren saját lábán akarja átadni a fáklyát.

Fotó: MASANOBU NAKATSUKASA / YOMIURI / THE YOMIURI SHIMBUN/AFP

Kane Tanaka 1903-ban született, abban az évben, amikor a Wright fivérek történelmet írtak a világ első gyakorlatban működő repülőgépével. Majd tizenkilenc évvel később megházasodott, és négy gyermekes családot alapítottak férjével, akivel egy rizs üzletet vezetett. Jelenleg 5 unokája és 8 dédunokája van az idős hölgynek – írja a hírportál.

Ráadásul alig fiatalabb a modern olimpiánál, amelyet 1896-ban rendeztek meg először.

legidősebb ember 2021 Japán olimpiai láng Kane Tanaka olimpia fáklyavivő
Kapcsolódó cikkek