Közélet

Az Aston Martin gondoskodik majd a Forma-1 biztonságáról

A Mercedeses Safety Car mellé társulnak be a brit modellek.

Idén az Aston Martin is biztosít majd biztonsági autót és orvosi kocsit a Forma-1-es futamokon – írta meg a motorsport.com.

2021-től a Safety Car és az orvosi autó, a Medical Car immár nemcsak a Mercedes, hanem az Aston Martin által készített modellek lesznek. A szezon futamain mindkét márka autóit láthatjuk majd, így 25 év után először fordul elő, hogy nem egyetlen gyártó konstrukciója jut szóhoz.

A cikkből kiderült, hogy az Aston Martin Vantage szériájának egy speciálisan felszerelt modelljét használja majd a versenyhétvégék során. A Vantage a brit luxusmárka legnagyobb teljesítményű modellje. Az F1-be 60 év után visszatérő Aston Martin orvosi autója a márka DBX modellje lesz.

Az F1-es autójukhoz hasonlóan mindkét modell zöldbe öltözik majd.

Fotó: Aston Martin Facebook-oldal

A Mercedes-AMG, aki 1996 óta delegálja a Safety Cart és a Medical Cart a sportba, a Mercedes-AMG GT R-t és a Mercedes-AMG C 63 S-t használja majd a biztonsági feladatok ellátására. A németek autói új, piros színű dizájnban pompáznak majd idén.

https://www.instagram.com/p/CMJ1Mq5nEXo/

Az Aston Martint először a szezonnyitó Bahreini Nagydíjon, míg a Mercedest a következő futamon, Imolában láthatjuk majd.

 

Aston Martin Mercedes Forma 1
Kapcsolódó cikkek