Közélet

Közel kétmillió dollárt ért Kobe Bryant kártyája

A tavaly elhunyt kosárlegendát ábrázoló sportrelikviából kettő darab készült összesen.

Rekordáron kelt el egy aukción a tavaly helikopter-balesetben elhunyt amerikai kosaras legenda, Kobe Bryant egyik játékoskártyája.

A Reuters beszámolója szerint az árverésen a kilétét fel nem fedő vevő 1 795 800 dollárt (mintegy 553 millió forint) adott egy olyan, Bryantet ábrázoló kártyáért, amelyből a világon csak kettőt őriztek meg ennyire tökéletes állapotban.

A végső ár, amennyit korábban a kosaras egyetlen játékoskártyájáért sem adtak, abszolút rekord, és annak a tanújele, hogy mennyire szerették őt szerte a világon

– idézte a hírügynökség a Goldin Auctions alapítójának, Ken Goldinnak a szavait.

Kobe Bryant
Fotó: AFP

Az észak-amerikai kosárlabda-bajnokság, az NBA néhai sztárja 41 esztendősen, 13 éves lányával együtt tavaly januárban vesztette életét, amikor az őket szállító helikopter lezuhant.

Bryant két évtizedes pályafutása alatt ötször lett NBA-bajnok a Los Angeles Lakersszel, 2008-ban a bajnokság, 2009-ben és 2010-ben a bajnoki döntő legértékesebb játékosának (MVP) ismerték el. Az NBA All Star-csapataiban 18 alkalommal kapott helyet. Az Egyesült Államok nemzeti válogatottjával kétszer (2008, 2012) nyert olimpiát.

sportrelikvia Kobe Bryant
Kapcsolódó cikkek