Közélet

Több száz kiló olajos aprópénzzel búcsúztak volt munkatársuktól

Az amerikai autókereskedést azzal vádolja volt alkalmazottja, hogy végkielégítését egycentes pénzérmékben szórták a háza elé.

Egy amerikai férfi a végkielégítését követelte a helyi autószalonnál ahol dolgozott, akik 91 500 darab olajos pénzérmével fizették ki – adta hírül a The New York Times.

Az A OK Walker luxusautó szalon az Egyesült Államokban, Georgia államban található, és honlapjuk alapján több mindenről híresek. Ők készítették például Clint Eastwood filmjéhez, az Az utolsó csavar-hoz a Ford Mustangot, de kísérletet tettek már sebességi rekord felállítására is. A napokban azonban egészen más miatt vette őket szájukra az online köznyelv. Az autókereskedést ugyanis azzal vádolja egy volt alkalmazottja, hogy

végkielégítését egycentes pénzérmékben fizették ki, így a 951 dolláros (294 ezer forintos) összeget közel 227 kg aprópénzben szórták le a háza elé.

Ez gyakorlatilag nem ütközik törvénybe, az amerikai munkaügyi hivatal levelére hivatkozva. Azonban annál nagyobb felháborodást keltett a volt alkalmazott új Instagram-követői körében.

https://www.instagram.com/p/CMXH1u0nzUT/?utm_source=ig_web_copy_link

Március 13-án töltötték fel Instagramra az első felvételt az esetről, ami emberek ezreinek figyelmét és felháborodását keltette fel.

Az egy dolog lenne, ha csak pénzérmék lennének, de még valamilyen olajos anyaggal is leöntötték

– nyilatkozta helyi a médiának Flaten, az autószalon volt dolgozója.

Nem emlékszem, hogy a pénzt a földre szórtam volna, de nem is számít, a lényeg, hogy megkapta a pénzét

– mondta Miles Walker, az autószalon tulajdonosa a CBS46-nak. Az amerikai munkaügyi hivatal a hírügynökség megkeresésére az üggyel kapcsolatban annyit reagált, hogy a törvény nem köti meg, hogy a végkielégítést milyen valutában vagy formában kell megfizetnie a munkáltatónak.

 

Címlapkép: Instagram/ox_isms

munka bér
Kapcsolódó cikkek