Közélet

A bíróságon nyert a félkarú rabló ellen a szerencsejátékos

A kaszinó nem akarta kifizetni a 707 milliós nyereményt.

Bő három éve húzódó vitára tett pontot az Anglia és Wales Legfelsőbb Bírósága az Origo cikke szerint. Az ítélete: a fogadásokban és szerencsejátékokban utazó Betfred nem tarthatja vissza egy játékostól a nagy összegű nyereményét. Mint írták, az 54 éves Andrew Green még 2018 januárjában egymás után háromszor megnyerte a jackpotot a Frankie Dettori's Magic Seven nevű online félkarú rablós játékban,

így összesen 1,7 millió font, avagy 707 millió forint ütötte a markát.

Pontosabban csak ütötte volna, a Betfred számára a játékot biztosított Playtech fejlesztőcég szerint ugyanis programozási hiba volt a termékben, egy szorzással kapcsolatos bug miatt sikerült Greennek háromszor elhoznia a jackpotot. Azt tanácsolta a Betfrednek, hogy ne fizesse ki az óriási nyereményt.

Fotó: Getty Images

A javaslaton némileg finomítva a Betfred végül felajánlott a nyertesnek 60 ezer fontot (25 millió forintot), amennyiben aláír egy titoktartási szerződést, gyakorlatilag segít a szőnyeg alá söpörni az ügyet. Green ebbe nem volt hajlandó belemenni, pert indított a vállalat ellen.

Nagyon jól tette, a bíróság most a javára döntött, hiába próbálta a Betfred 49 oldalnyi felhasználási feltételben védeni az érdekeit.

A cikk szerint a Betfred elfogadta az első fokon meghozott döntést, nem fog fellebbezni, elnézést kért a játékostól nyereményének késedelmes kifizetése miatt.

szerencsejáték kaszinó
Kapcsolódó cikkek