Közélet

Újranyitják kapuikat a köznevelési intézmények

Minden készen áll az óvodák, iskolák április 19-i nyitására. Az átoltottság 26,7 százalékos, és tízből kilenc időset már beoltottak.

Az oltási program alapján minden készen áll, hogy Magyarországon az óvodák és az iskolák újra megnyissák kapuikat. Mindeközben már több mint 2,6 millió ember megkapta legalább az első oltását hazánkban – derült ki az operatív törzs pénteki sajtótájékoztatójából.

Minden készen áll az óvodák és az iskolák április 19-i újranyitására.

Az érettségik minél biztonságosabb lebonyolítása érdekében a 9–12. évfolyamokon csak május 10-én áll vissza a jelenléti oktatás, az 1–8. évfolyamokon és az óvodákban azonban már április 19-én – mondta Maruzsa Zoltán államtitkár.

Májusban nyithatnak a középiskolák

Az idén csak írásbeli érettségire kerül sor, az erről szóló részletszabályozást hamarosan közzéteszik.

Az érettségik szempontjából fontos kis csoportos felkészítőket, konzultációkat ugyanakkor továbbra is szervezhetnek a középiskolákban.

Fotó: AFP

Jól halad az oltási program Magyarországon, már több mint 2,6 millióan kapták meg a koronavírus elleni védőoltást

– mondta Galgóczi Ágnes, a Nemzeti Népegészségügyi Központ járványügyi osztályvezetője.

1 126 000 embernek már a második oltást is beadták.

Az idősek csaknem 90 százaléka már részesült védőoltásban, de nagyon fontos, hogy a járványügyi és higiénés szabályokat továbbra is betartsák – hangsúlyozta.

Orbán Viktor: Csak vakcinával lehet megsemmisíteni a vírust

Az oltásra regisztráltak száma átlépte a négymilliót. Hamarosan meglehet a hárommillió beoltott, június elejére pedig hétmillióval számolnak – mondta Orbán Viktor a Kossuth rádióban.

Magyarországon a lakosság átoltottságának aránya 26,7 százalék, amellyel az ország második az Európai Unióban; az EU átlagos átoltottsága 13,8 százalékos – mondta az osztályvezető.

Regisztráció védőoltásra

Tavaly decemberben megnyílt a regisztráció lehetősége az interneten is a koronavírus elleni védőoltásra. Regisztrálni a https://vakcinainfo.gov.hu/ honlapon lehet. Mivel a kormány nem tette kötelezővé az oltást, a vakcinát csak azok fogják megkapni, akik regisztrálnak.

 

vakcina operatív törzs koronavírus oltás iskola ovoda Galgóczi Ágnes Maruzsa Zoltán újranyitás
Kapcsolódó cikkek