Közélet

München fenntartja az Euro 2020 fogadásának jogát

Az UEFA azt kéri a fogadó városoktól, hogy garantálják, a szurkolók részt vehetnek a mérkőzéseken.

München megerősítette, hogy továbbra is fenntartja a fogadóhelyszíni jogait az idénre halasztott Euro 2020 mérkőzéseknek – írja a Deutsche Welle.

Az UEFA azt kéri a fogadó városoktól, hogy garantálják, a szurkolók részt vehetnek a mérkőzéseken.

A szövetség Végrehajtó Bizottsága jóváhagyta: München megtartja a négy meccs rendezési jogát, köztük három csoportmérkőzést és egy negyeddöntőt a nyári Európa-bajnokságon. Az viszont még továbbra sem világos, hogy hány szurkoló vehet majd részt az eseményen, ezt leginkább a fertőzések csökkenésétől tennék függővé.

A jelenlegi forgatóköny minimum 14 500 nézőnek engedélyezné a belépést a Bayern München Allianz Arénájába.

Fotó: Shutterstock

Mindeközben a spanyol Bilbao városa már elveszítette a Sevilla elleni mérkőzések rendezésének jogát, miután a spanyol FA a hónap elején közölte, hogy a súlyosbodó Covid-helyzet miatt lehetetlennek tartják a szurkolók fogadását. Dublin is épp most veszíti el a mérkőzések rendezési jogát, szintén azért, mert a hatóságok nem tudják garantálni az UEFA által kért feltételt.

A pandémia járvány nagyon megbonyolította az eredeti elképzeléseket, amit az is bizonyít, hogy egy évet halasztani kellett.

Budapest, Szentpétervár, Baku, Amszterdam, Bukarest, Glasgow, Koppenhága, Róma és London viszont

25 és 100 százalékos szurkolói közönségben bízik.

A Szuperliga-fiaskó megtépázta a klubok részvényeit

A bejelentés nagyfokú szurkolói elégedetlenséget váltott ki, és az érintett klubok részvényeit is negatívan érintette a botrány.

 

futball UEFA pandémia München
Kapcsolódó cikkek