Közélet

Putyin megfenyegette a fél világot

Oroszország megtalálja a módját, hogy megvédelmezze az érdekeit, ha más országok megtagadják a párbeszédet vele – jelentette ki Putyin.

Oroszország megtalálja a módját, hogy megvédelmezze az érdekeit, ha más országok megtagadják a párbeszédet vele

– jelentette ki Vlagyimir Putyin elnök a parlament két házához intézett éves üzenetében. Szerinte egyes országok sportot űznek Oroszország piszkálásából, de azok, akik provokációkat szerveznek, úgy meg fogják ezt bánni, ahogyan már régóta nem bántak meg semmit – figyelmeztetett az orosz államfő.

Vlagyimir Putyin
Fotó: Mikhail Klimentyev / Sputnik

Hozzátette,

a „kollektív Nyugat” viszont nemcsak elítélni, de észrevenni sem akarja az Aljakszandr Lukasenka fehérorosz elnök meggyilkolására, és az államcsínyre és kibertámadásra való készülődést.

Eközben a Krím félszigeti és délnyugat-oroszországi csapatösszevonás fokozásával Moszkva tovább erősítette katonai potenciálját politikai megfélemlítés vagy katonai beavatkozás céljából.

Volodimir Zelenszkij ukrán elnök videón keresztül azt üzente az orosz elnöknek, hogy kész vele találkozni az ukrajnai Donyec-medencei frontvonal bármely pontján, és Ukrajna nem fél Oroszországtól. Az ukrán elnök megjegyezte, hogy ő amúgy is minden hónapban megfordul ott. Az utóbbi időben különösen feszültté vált a viszony Ukrajna és Oroszország között, miután a Donyec-medencei válságövezetben egyre gyakoribbá váltak a tűzszünetsértések, március 26-án pedig négy ukrán katona is életét vesztette.

Vlagyimir Putyin
Kapcsolódó cikkek