Közélet

Új hidakat kap a Hajógyári-sziget

Európában is egyedülálló kulturális központ lesz a Hajógyári-szigeten a korábbi polgármester szerint.

Közbeszerzést indítottak a budapesti Hajógyári-sziget (Óbudai-sziget) elöregedett hídjainak lecserélésére – derült ki Bús Balázs, a Nemzeti Kulturális Alap alelnökének Facebook-posztjából. Bús, aki korábban a III. kerület polgármestere volt, arról írt, hogy a Hajógyári-sziget mindkét rossz állapotú hídját lecserélik.

Folytatjuk a korábban megkezdett kulturális fejlesztéseket Óbuda-Békásmegyeren. A kormány támogató hozzáállásának...

Közzétette: Bús Balázs2021. április 26., hétfő

Az Árpád hídhoz közelebbi, déli „H híd fejlesztésével a Fő téren lévő Zichy-kastély – mint a kulturális negyed kapuja – kétszintű gyalogoshíddal kapcsolódik össze a jövőben a Hajógyári-sziget központi területével, így a Fő térről és a Szentlélek térről is könnyen elérhetővé válnak a kulturális negyed galériái, próbatermei, koncerthelyszínei, valamint a jövőbeli éttermek, illetve kávézók” – olvasható a posztban.

A bejegyzés szerint Európában is egyedülálló kulturális központ lesz a Hajógyári-szigeten. Korábban Demeter Szilárd, a Petőfi Irodalmi Múzeum főigazgatója, könnyűzenéért felelős miniszteri biztos a Mandinerben arról írt, hogy a fővárosban

a következő öt évben egy „világraszóló popkulturális és társművészeti központot” hoznak létre a Hajógyár és a Zichy-kastély együttesében.

A főigazgató kitért arra is, hogy a könnyűzenei központ a könnyűzenei stratégia megvalósításáért felel, illetve a következő években

több mint 23 milliárd forintból újrahangolják a magyar popkultúrát.

Címlapkép: Facebook/Bús Balázs

Hajógyári-sziget
Értesüljön a gazdasági hírekről első kézből! Iratkozzon fel hírlevelünkre!
Kapcsolódó cikkek