Közélet

WHO: a jóváhagyott vakcinák mind védenek a mutánsok ellen is

A nemzetközi utazásoktól azonban továbbra is tartózkodásra intenek.

A koronavírus ellen az Egészségügyi Világszervezet (WHO) által jóváhagyott minden vakcina véd minden vírusvariáns ellen – közölte csütörtökön a világszervezet, mindazonáltal óva intette az európaiakat attól, hogy elővigyázatlanul tervezzék meg külföldi utazásaikat.

Még ha javul is a járványügyi helyzet Európában, a nemzetközi utazásoktól még tartózkodni kell az újabb bizonytalanságok – különösen az Indiából kiindult új variáns – állandó fenyegetése miatt

- jelentette ki Hans Kluge, a WHO európai igazgatója.

Fotó: Pixabay

Catherine Smallwood, az európai részleg rendkívüli helyzetekkel foglalkozó vezetője hangsúlyozta, hogy az Indiából kiindult variáns veszélyessége még nem ismert, és hogy a járványnak még messze nincs vége.

A WHO adatai szerint a Nyugat-Európától Közép-Ázsiáig terjedő térségben az utóbbi egy hónapban 60 százalékkal – 1,7 millióról 685 ezerre – csökkent az új megfertőződések száma.

Biztató a tendencia, de továbbra is ébernek kell lennünk, mert ha újra nő a nemzetközi utasok száma és óvatlanul engedik meg ismét a tömegrendezvényeket, akkor ismét súlyosbodni fog a járvány

- figyelmeztetett Kluge.

mutáns vakcina védettség WHO
Kapcsolódó cikkek