Közélet

A Pink Floyd frontembere elküldte melegebb éghajlatra a Facebookot

A Julian Assange melletti tüntetésen kapta el a sajtó a Pink Floyd frontemberét, Roger Waters-t, aki elárulta, hogy a Facebook fel akarta használni egyik legismertebb dalukat egy új Instagram reklámhoz, azonban a zenész durván elutasította a megkeresést – adta hírül a Rolling Stones.

A techóriás a Pink Floyd ikonikus számát, az 1979-es Another Brick in the Wall-t használta volna hirdetéséhez.

A megkeresés reggel érkezett, amelyben egy nagy rakás pénzt ajánlottak. A frontember válasza nyers volt, amelyben trágár szavak kíséretében visszautasította a közös munkát a közösségi médiaszolgáltatóval.

Csak azért hozom fel, mert ez egy alattomos próbálkozás, hogy abszolút mindenre rátehessék a kezüket. Nem fogok ebben részt venni – nyilatkozta a rocksztár.

Fotó: Shutterstock

A rendezvény keretein belül Waters felolvasott a levélből, amelyet a techcégtől kapott:

Szeretnénk megköszönni, hogy megfontolja a projektet. Úgy érezzük, hogy a szám üzenete még a mai napig is szükséges és erős mondanivalóval bír, mutatva milyen időtálló mű.

„Így növelnék tovább a Facebook és az Instagram már így is jelentős hatalmát, hogy tovább folytassák mindannyiunk cenzúrázását” – fejtette ki a zenész, és annak adott hangot, hogy nem érti, miért kapott ekkora hatalmat egy olyan ember, aki egyetemi évei alatt a női diáktársait pontozgatta a számítógépén.

A közösségi médiaszolgáltató eddig nem válaszolt a Rolling Stone magazin megkeresésére.

Értesüljön a gazdasági hírekről első kézből! Iratkozzon fel hírlevelünkre!
Kapcsolódó cikkek