Közélet

Egy hónapot csúszik az izraeli nyitás

Augusztus 1-re halasztotta határai megnyitását Izrael a delta variáns terjedése miatt – tudta meg a Bloomberg. Naftali Bennett miniszterelnök elmondta, hogy igyekeznek még időben elfojtani a járványt, emlékeztetve az ország tavalyi tapasztalataira, amikor az első lezárásokat követő alacsony esetszám az óvatosság visszaeséséhez vezetett.

Az országban megerősítették a karantén szabályokat, több tesztelést rendeltek el, és ötezer sékeles ( kb. 450 ezer forintos) büntetést helyeztek kilátásba azon szülők részére, akinek gyerekei nem tartják be a karanténszabályokat.

Fotó: JACK GUEZ / AFP

A repülőtereken, határátkelőkön és az egészségügyi intézményekben újra bevezetik a pár napja eltörölt maszkviselési kötelezettséget,

mely a zárt terekben is újra kötelezővé válhat, ha nem csökken az új esetek száma 100 alá hamarosan.

Noha a napi új esetek száma júniusra 10 alá csökkent, újabban három egymást követő napon is meghaladta a 100-at. A fertőzöttek többsége oltatlan gyerek vagy külföldről hazatérő és

az esetek majd mindegyike tünetmentes vagy enyhe.

Izrael a hónap elején már a 12 és 15 év közötti korosztály oltását is megkezdte, ám egyelőre kevesen éltek a lehetőséggel.

járvány Izrael vakcina koronavírus oltás korlátozások
Kapcsolódó cikkek