Közélet

El van ragadtatva legújabb dédunokájától az angol királynő

Vasárnap számolt be róla a VG is, hogy kislánya született Meghan hercegnőnek és Harry hercegnek. Az egész királyi család örömmel fogadta az újszülött Lilit a közösségi médiában, akitől dédnagymamája is el van ragadtatva – számolt be a BBC. Természetesen a brit miniszterelnök gratulációi sem maradtak el.

Lilibet Diana Mountbatten-Windsor érkezését örömmel fogadta Twitter-posztjában nagyapja és nagybátyja is, Károly herceg és Vilmos herceg.

Congratulations to Harry, Meghan and Archie on the arrival of baby Lilibet Diana 🎊

Wishing them all well at this special time. pic.twitter.com/ucJZIm2kqH

— The Prince of Wales and The Duchess of Cornwall (@ClarenceHouse) June 6, 2021

A nagyapa a legjobbakat kívánta ezekben a különleges időkben. Míg Harry testvére, Vilmos herceg azt írta, hogy örömmel fogadták a boldog híreket, és gratulált öcsének.

We are all delighted by the happy news of the arrival of baby Lili.

Congratulations to Harry, Meghan and Archie.

— The Duke and Duchess of Cambridge (@KensingtonRoyal) June 6, 2021

A Buckingham palota közleményében úgy nyilatkozott, hogy a családtagokat értesítették, és II. Erzsébet királynő mellett mindenki el van ragadtatva az örömteli hírtől. Kevésbé személyes hangvételben, de a brit miniszterelnök, Boris Johnson is gratulációit küldte a fiatal párnak a gyermekáldáshoz.

Many congratulations to The Duke & Duchess of Sussex on the birth of their daughter.

— Boris Johnson (@BorisJohnson) June 6, 2021

A szülők kifejezték, hogy nem terveznek újszülöttjükről képet közölni egyelőre. Az angol királynő tizenegyedik dédunokája 2021. június 4-én született meg a kaliforniai Santa Barbarában, a gyermek és édesanyja is jól vannak.

  • A kislány első nevét dédnagymamájáról, II. Erzsébet királynőről kapta. Lilibet volt ugyanis a brit uralkodó közkeletű fiatalkori beceneve a királyi családon belül.
  • A gyermek második nevével a szülők az 1997-ben elhunyt Diana hercegnő emléke előtt tisztelegnek. Diana lett volna a kislány apai nagymamája és az idén töltené be 60. életévét.
  • Meghan és Harry kislánya a nyolcadik a brit trónutódlási sorban. A házaspár első gyermeke, Archie Harrison Mountbatten-Windsor 2019 májusában született Londonban.

     

    Címlapkép: Ben Stansall / AFP

    baba Meghan Markle Király testvér gyerek angol királynő Harry herceg kislány születés család
    Kapcsolódó cikkek